Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 23. 19:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Az együttműködésről tanácskoztak

Az együttműködésről tanácskoztak

A Pápai Rk. 2015. április 22-én munkaértekezletre hívta az illetékességi területén tevékenykedő egyes rendészeti feladatokat ellátó szervezetek képviselőit, amelynek célja az eddigi együttműködés értékelése volt.

A konferencián – amelynek a Somlótája Vadásztársaság nagyalásonyi vadászháza adott otthont – képviseltették magukat a térségben dolgozó mezőőrök, vadászok, erdészek, természetvédelmi őrök, közterület-felügyelők, halőrök, valamint a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai. A megjelenteket Pap Gyula a Veszprém Megyei Vadászkamra elnöke köszöntötte, majd a rendezvényt Szappan Csaba rendőr alezredes rendőrkapitány nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a civilizált világ nem működhet az erdők, a mezők és a vizek védelme nélkül. Ezt követően Bauer Tibor rendőr őrnagy közrendvédelmi osztályvezető számolt be a Pápai Rendőrkapitányság és az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek közös szolgálatellátásának gyakorlatáról és a közös munka tapasztalatairól. Váradi József a Bakonyerdő Zrt. ellenőrzési osztályvezetője a közös munka pozitívumairól és az illegális fakitermelőkkel, tolvajokkal és orvvadászokkal szembeni fellépés lehetőségeiről tájékoztatta a megjelenteket. Kihangsúlyozta a technikai védelmi lehetőségek előnyeit is, amelyet a közeljövőben a Bakonyerdő Zrt. a Pápai Rendőrkapitányság javaslatára alkalmazni fog. Őt követte Farkas Zoltán a Pápa és Vidéke Horgászegyesület elnöke, aki az általuk ellenőrzött vízfelülteket, a halőrök tevékenységének sajátosságait és a rendőrökkel közös munkát mutatta be. Pap Gyula kamarai elnök a vadásztársaságok tevékenységéről és a rendőrséggel közös együttműködés lehetőségeiről beszélt, végül Fűzfa László rendőr törzszászlós a Csóti Körzeti Megbízotti Csoport vezetője tartott előadást a körzeti megbízottak és az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek közös munkájának előnyeiről, közbiztonságra gyakorolt pozitív hatásairól. A munkaértekezletet a megjelentek észrevételei, hozzászólásai zárták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.