Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2019. Szeptember 01. 13:52, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az egykori tapolcafői forrástó rekonstruálása is szerepel Áldozó Tamás programjában

Az egykori tapolcafői forrástó rekonstruálása is szerepel Áldozó Tamás programjában

A polgármester a Fő téri parkolóépítés és a lakótelepek megújításának terve után újabb programpontját ismertetett közösségi oldalán, az Esterházy 2035 programnak.

A természetes és mesterséges vízrendszerek rekonstrukciója - címet viselő program foglalkozik a történelmi belváros szenny- és csapadékvíz elvezető rendszereivel. Mint írja, az egykori várárok nyomvonalán a 150 évvel ezelőtt kialakított boltozott csatorna, a Cinca vezeti el a szenny- és csapadékvizet. Indokolt a kiváltása és a csapadék- és szennyvizek szétválasztása. A kiváltásokkal érintett útszakaszok teljes felújítása, az indokolt egyéb közműcserék- kiváltások elvégzése. A munkát sűrűn beépített területen kell elvégezni.

Ugyancsak a szenny- és csapadékvizek szétválasztása a feladat a Tapolca és Ady sétányon. A vizek itt az egykori Tapolca folyó medrébe lefektetett kis kapacitású vezetékben gyűlnek össze és gyakran a túlfolyókon utcákat öntenek el. A Tapolca és Bakonyér patakok minél teljesebb rehabilitációja mellett a tapolcafői forrástó rekonstruálása (a tó helyén jelenleg a vízmű szivattyúházai találhatók) is szerepel a programban. A gyalorlatilag korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló karsztvíz további hasznosítási formáinak megteremtésére is gondol a tervezet, például pisztrángos, kisebb-nagyobb víztározókapacitás kialakításával.

A beavatkozások eredményeképp jelentősen korszerűsödik a több, mint 800 éve lakott belvárosi területek közműrendszere, megtörténik a részben fedett természetes vizek rendszerének újraszabályozása - írja Áldozó Tamás.

Fotó: mandadb.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 14:30, szerda | Helyi

68 cipősdoboznyi adományt gyűjtött össze a Tarczy iskola diákja

A pápai iskola diákjai már három éve részt vesznek egy karácsonyi adományozási akcióban. A Tarczy egyik diákja különösen kitett magáért, 68 dobozt töltött meg ajándékokkal.

2019. December 11. 14:25, szerda | Helyi

Szamurájkarddal sebesítette meg ismerősét a pápai férfi

A Pápai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást egy 44 éves helyi lakos ellen.

2019. December 11. 09:39, szerda | Helyi

Közel 4 millió forintnyi adományt adtak át a Vajda Márta iskolának

Stratégiai Légiszállítási Képesség közösségének norvég tagjai évről-évre adománygyűjtő akciót szerveznek. Idén a Vajda Márta iskolát támogatták az összegyűlt pénzadománnyal.

2019. December 11. 08:37, szerda | Helyi

Az Esterházy-kastély kapujának újjászületését mutatja be a városi könyvtár új naptára

A kapu újrakovácsolásának leglátványosabb mozzanatait és az elkészült, újjászületett jelképet mutatja be a kiadvány, idézetek kíséretében.