Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2019. Szeptember 01. 13:52, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az egykori tapolcafői forrástó rekonstruálása is szerepel Áldozó Tamás programjában

Az egykori tapolcafői forrástó rekonstruálása is szerepel Áldozó Tamás programjában

A polgármester a Fő téri parkolóépítés és a lakótelepek megújításának terve után újabb programpontját ismertetett közösségi oldalán, az Esterházy 2035 programnak.

A természetes és mesterséges vízrendszerek rekonstrukciója - címet viselő program foglalkozik a történelmi belváros szenny- és csapadékvíz elvezető rendszereivel. Mint írja, az egykori várárok nyomvonalán a 150 évvel ezelőtt kialakított boltozott csatorna, a Cinca vezeti el a szenny- és csapadékvizet. Indokolt a kiváltása és a csapadék- és szennyvizek szétválasztása. A kiváltásokkal érintett útszakaszok teljes felújítása, az indokolt egyéb közműcserék- kiváltások elvégzése. A munkát sűrűn beépített területen kell elvégezni.

Ugyancsak a szenny- és csapadékvizek szétválasztása a feladat a Tapolca és Ady sétányon. A vizek itt az egykori Tapolca folyó medrébe lefektetett kis kapacitású vezetékben gyűlnek össze és gyakran a túlfolyókon utcákat öntenek el. A Tapolca és Bakonyér patakok minél teljesebb rehabilitációja mellett a tapolcafői forrástó rekonstruálása (a tó helyén jelenleg a vízmű szivattyúházai találhatók) is szerepel a programban. A gyalorlatilag korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló karsztvíz további hasznosítási formáinak megteremtésére is gondol a tervezet, például pisztrángos, kisebb-nagyobb víztározókapacitás kialakításával.

A beavatkozások eredményeképp jelentősen korszerűsödik a több, mint 800 éve lakott belvárosi területek közműrendszere, megtörténik a részben fedett természetes vizek rendszerének újraszabályozása - írja Áldozó Tamás.

Fotó: mandadb.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi

Újra működik a szökőkút a Fő téren

Az utolsó simításokat végzik a márciusban megrongálódott szökőkút javítási munkálatai során.

2020. Július 09. 11:06, csütörtök | Helyi

Új zöldfelület készül a kastély előtt

Egy hangulatos kis teraszt is épített a Városgondnokság a megújuló területre.