Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 12. 12:10, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az egész családnak szánják a vasárnap induló M5-öt

Az egész családnak szánják a vasárnap induló M5-öt

Az egész családnak szánják a közmédia vasárnap induló M5 televíziós csatornáját - mondta Dér Ágnes csatornaigazgató az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Dér Ágnes úgy fogalmazott: reményei szerint kortalan lesz az M5, amelynek kínálatában mindenki talál olyan tartalmat, amit érdemes néznie.

Elmondta, hogy az M5 három pillérre épül: az ismeretterjesztésre, az oktatásra és a kultúrára.

Hétköznap kora délután hazai és külföldi természet- és dokumentumfilmeket vetítenek.

Négy órakor kezdődik az oktatási sáv, amelyben erős nyelvi tartalmat kínálnak: hat nyelvből - angol, német, francia, orosz, olasz és spanyol - adnak leckéket. A csatornaigazgató közölte, nem gondolják, hogy ezek pótolhatják a nyelviskolákat, ugyanakkor biztosíthatnak egy olyan alapvető szókincset, amelynek birtokában meg mernek szólalni azok, akiknek nincs lehetőségük eljutni egy nyelvtanfolyamra.

Az oktatási sávban korosztály-specifikus műsorokat szintén sugároznak majd, így megcélozzák az általános iskolásokat és az érettségire készülőket is.

A kulturális blokk hétköznaponként este hétkor verssel indul, amelyet színművészek adnak elő. Ezt követi egy kulturális információkra épülő híradó, majd színházi közvetítéseket, valamint balett-, opera- és koncertfilmeket sugároznak - mondta Dér Ágnes.

A csatornaigazgató a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn arról beszélt, hogy az M5 már fut egy ideje, azon az olimpia és a paralimpia eseményei láthatóak. Ennek oka, hogy minden új csatornának van egy néhány hetes műszaki próbája, ezt pedig most arra használták ki, hogy bővebb sporttartalmat kínáljanak a nézőknek.

Címkék: adás, M5, műsor, televízió, tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.