Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2022. Június 22. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Az autóban bonyolították le a kábítószergyanús anyag adásvételét

Az autóban bonyolították le a kábítószergyanús anyag adásvételét

A pápai rendőrök elfogták a 46 éves eladót és a 49 éves vásárlót is.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – együttműködve a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreivel – egy összehangolt bűnügyi akció eredményeként, 2022. június 21-én délelőtt Pápán tetten értek egy 46 éves helyi férfit, amint közvetlenül az intézkedés előtt a parkoló gépkocsijában kábítószergyanús anyagot adott el egy 49 éves pápai ismerősének.

A rendőrök az adásvételt követően mindkét személyt azonnal elfogták, majd a ruházat átvizsgálása során a 49 éves férfit nadrágzsebében megtalálták az előzőleg vásárolt, fecskendőben tárolt kábítószergyanús anyagot, amelyet lefoglaltak. Az egyenruhások mintavétel céljából a személyeket előállították a helyi egészségügyi intézménybe, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

Továbbá a nyomozás adatai szerint a 46 éves elkövető azzal is gyanúsítható, hogy korábban is 2021. december 10-én, a délutáni órákban elcsalta magához az egyik Pápa-környéki településen élő ismerősét, majd a gyanútlan sértettet a lakásában többször ököllel megütötte arra hivatkozva, hogy kikezdett a volt barátnőjével. A könnyű sérüléseket szenvedő férfi megpróbált elmenekülni az ingatlanból, amit a bántalmazó úgy próbált megakadályozni, hogy ráuszította a nagytestű kutyáját.

A 46 éves férfit 2022. június 22-én a nyomozók őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem bűntette, valamint aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és javaslatot tettek az illetékes ügyészségnél az előzetes letartóztatásának indítványozására. A 49 éves társa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása alkalmával beismerő vallomást tett, ő a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.