Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.

A Quimby-frontember, Kiss Tibi és a kiváló gitáros-producer-hangmérnök, Vastag Gábor 2018-ban indította útjára az Aranyakkord formációt. Repertoárjuk egy részét olyan dalok képezik, amelyek már egy ideje megszülettek, de végül a Quimby-lemezek helyett a képzeletbeli dalspájz polcaira kerültek. Ezeket aztán Tibi időről-időre elővette, és a már említett kanapén pengetve csiszolgatta, játszotta őket újra, Gábor pedig gyakran csatlakozott hozzá. A saját közös szerzemények mellett az improvizációnak is bőven jut hely, amitől az egész kap egy kicsit tábortűzi, utcai zenélős hangulatot, ehhez pedig hozzájárul a minimalista hangszerelés is, hiszen a két gitár mellett csak ütőhangszerek szólalnak meg.

Kiss Tibi szerint a dalaikban gyakran megjelenik, hogy a belső párbeszéd tulajdonképpen egy felső erőhöz szól, a spiritualitást nem lehet kikerülni – vallja az énekes-dalszerző, aki saját hitéről is nyíltan beszélt a koncertet követő riportban. – Nehéz szavakkal kifejezni mindezt, de hiszek egy felső erőben, egy rendező elvben, ugyanakkor néha én is elveszítem a hitemet, de mindig vissza-visszatér bennem és olyankor imában is szólok hozzá.

A zenekar egyébként nem első alkalommal lépett fel templomban, az viszont nem jellemző, hogy világosban koncertezzenek. Először frusztrálta őket az, hogy látják a közönséget, és fordítva, de aztán mégis azt tapasztalták, hogy így is működött a dolog és fel tudtak szabadulni. „Csak ki kell nyitnia az embernek a szívét, lelkét és lesz, ami lesz. Működött – fogalmazott Kiss Tibi.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.