Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 16. 15:01, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Az áldozat verte át végül a trükkös csalókat

Az áldozat verte át végül a trükkös csalókat

Kitalált balesetre hivatkozva akart kicsalni kétmillió forintot két csaló egy fővárosi férfitől, aki azonban gyanút fogott és értesítette a rendőröket.

Egy fővárosi férfi telefonhívást kapott csütörtök délután; a hívó azt állította magáról, hogy a férfi unokaöccse, és egy baleset miatt kétmillió forintra van szüksége a kárrendezéshez – közölte a rendőrség.

A férfi közölte, hogy nála csak egymillió forint van, de egy órán belül meg tudja szerezni az összeg másik felét is. Végül abban állapodtak meg, hogy az állítólagos „unokaöcs” egyik ismerőse megy el átvenni a pénzt a férfi házához.

A férfi gyanút fogott és a telefonhívást követően azonnal értesítette a rendőröket, akik kimentek a helyszínre. Egy borítékkal várta a telefonáló ismerősét, aki az ígért időpontban, öt órakor megérkezett; a pénznek azonban nem sokáig örülhetett, mivel a rendőrök az átadás közben tetten érték. Az elkövető megpróbált elmenekülni, de a nyomozók utolérték és elfogták.

A 21 éves elkövetőt előállították a XVI. kerületi rendőrkapitányságra, ahol csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – javasolták letartóztatását. A férfi társát – aki a telefonhívást bonyolította – keresi a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.