Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Március 01. 07:54, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: papa-ma.hu

Az adósság 60%-át vállalja át az állam Pápán

Az adósság 60%-át vállalja át az állam Pápán

Ez több mint 2,6 milliárd forintot tesz ki - jelentette be Áldozó Tamás polgármester a tegnapi képviselő-testületi ülésen. A városatyák elfogadták a 2013-as év költségvetés tervezetét is.

A képviselők arról is döntöttek, hogy az idei március 15-i városi ünnepségen Pápa Város Díszoklevelét a kilencven éves Lux Ibolya, nyugalmazott főiskolai docens kapja.

Elfogadták a költségvetés tervezetét

A 2013. évi költségvetés tervezetét 9 igen, 1 nem és 3 tartózkodás mellett fogadták el. Grőber Attila, az MSZP önkormányzati képviselője arról szólt, a kormány a feladatalapú finanszírozással erős központi kormányzatot épít, ami ugyan mindenütt azonos szintű szolgáltatásokat biztosít, ugyanakkor korlátozza az egyes települések önálló lehetőségeit. A képviselő hozzátette, az adósságkonszolidációt támogatja, fontos segítségnek tartja az önkormányzatok számára, de olyan segítségnek, ami feltétlenül szükséges volt, hiszen nélküle néhány éven belül a pápai költségvetés is tarthatatlanná vált volna.

29% megy fejlesztésre

Dr. Áldozó Tamás polgármesteraz ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, idén máshogy kellett tervezni a büdzsét, mint a korábbi években, ez azonban Pápán nem jelentett komoly nehézséget, hiszen a működtetési költségek racionalizálása már a korábbi esztendőkben megtörtént - írja a pápa-ma.hu. A polgármester hozzátette, a költségvetés főösszege kilencmilliárd-hétszáztizenkilencmillió forint, s ennek huszonkilenc százalékát a fejlesztési célú feladatok teszik ki. A fejlesztések között megemlítette a belvárosi rehabilitáció projektjének és a kastély felújításának önrészét, a könyvtár új helyre költöztetésének költségeit, a Szabó Dezső utcai hulladéklerakótól az elkerülőig vezető út megépítését és a Szabadság utcai, Gróf úti buszmegállók lefedését. Ugyanakkor arról is szólt, a bevételeket kicsit alul tervezték, a kiadásokat pedig kissé felül, így maradt mozgástere az önkormányzatnak. Ez teszi lehetővé, hogy a féléves beszámolót követően a pótelőirányzatban a joggal felvetett fejlesztési igényeket ismét áttekintsék.

A vegyes ügyek között döntés született a HEMO önkormányzati kézbe vételéről és a borsosgyőri sportpálya öltözőinek felújításáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.