Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 23. 09:42, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoPápa

Az 1956-os forradalomra emlékezett a Jobbik

Az 1956-os forradalomra emlékezett a Jobbik

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján több helyen is ünnepi megemlékezések lesznek városunkban.

Október 23-án délelőtt 10 órakor a Jobbik Magyarországért Mozgalom tartott megemlékezést Pápán, a Deák Ferenc utcán lévő Kiss Zoltán emléktáblánál.

„Két szó jut eszembe. A hála és a köszönet. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy apám Ő lehetett, hálás vagyok az országnak, hogy ilyen embereket szülhetett. És hálás vagyok Önöknek és köszönettel tartozom azért, hogy eljöttek” – mondta Dr. Kiss Balázs, Kiss Zoltán mártírhalált halt honvéd fia, köszöntőjében.

„1956-ban, a zsarnokság, a kiszolgáltatottság, az elnyomás és a jövővesztettség miatt emelték fel fejüket honfitársaink, és 55 évvel ezelőtt az utcára mentek, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a fennálló rezsimmel szemben.” – ezek már Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnökének, országgyűlési képviselőjének szavai. „Ha 1956-ról beszélünk, akkor akarva-akaratlanul a gondolkodó nemzeti érzelmű embernek eszébe jut, hogy milyen aktuális ma is az a küzdelem, amit akkor vívtak honfitársaink.” Szerinte azok a célok, melyekért 56-ban küzdöttek, mind a mai napig nem valósultak meg. Ismét becsapták az embereket”. „Parlamentáris eszközökkel nincs mit tenni”, így „marad nekünk az utca”, mint 56-ban – mondta és Budapestre, a Jobbik központi megemlékezésére hívta az egybegyűlteket.

Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke emlékező beszédében szintén párhuzamot vont 1956 és a mai viszonyok között.
„Fájó szívvel, de ki kell mondanunk, hogy a Szovjet intervenciója, a nemzetközi közöny és cserbenhagyás, valamint belső érdektelenség okán elbukott a forradalom. A mai napon egy bukott, de irányt mutató forradalomra emlékezünk. 1956 után másként kelt fel a nap, mert minden magyar ember tudta, hogy igenis van remény! Az 56-os hősök feloldozást hoztak halálukkal. Nekünk, Jobbikosoknak óvnunk kell 1956 lángját.” Orbán Imre szerint az 55 évvel ezelőtti forradalom iránytű a mai Magyarország számára is. A „mai magyar kormány idegen érdekek szolgálója lett”. 2011 őszén az igazság utolérte Orbán Viktort és tükröt mutatott neki, ebben a tükörben pedig nem sok jót láthatott. „Eljött a nap, hogy kimondjuk az igazságot, a magyar élet és a magyar nemzet felemelkedésének kerékkötője a Fidesz. A magyar, mint nemzet végóráit éli, a cselekvés iránya egyértelmű: radikális változás!” – mondta zárásként Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai elnöke.
Az ünnepség koszorúzással, gyertyagyújtással és a Szózat eléneklésével zárult.

További megemlékezések városunkban:
- 16 órakor a Fidesz gyertyagyújtása lesz a Kálváriánál.
- 17.30-kor a Kiss Zoltán és Dr. Katona István emléktáblánál lesz koszorúzás
- 18 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés a Színházban.

Címkék: 1956, jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.