Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Március 21. 11:49, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Autós üldözés Pápán - Videóval

Autós üldözés Pápán - Videóval

Öt bűncselekményt is elkövetett a pápai ámokfutó, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől március 15-én este.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatt, és ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvételének bűncselekménye miatt nyomoz a 28 éves férfival szemben - írja az Ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a veszprémi férfi 2023. március 15-én, este, úgy közlekedett egy más személy tulajdonában álló gépkocsival Pápán, hogy ittas állapotban volt és – 2026 júniusáig tartó – 6 év közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A rendőrök bizonytalan úttartása és irányjelző használata nélküli kanyarodása miatt közúti ellenőrzés céljából akarták a járművet megállítani a szolgálati gépkocsi megkülönböztető fényjelzésének bekapcsolásával, a férfi azonban menekülni kezdett az egyenruhások elől.

Az üldözésbe időközben egy másik szolgálati gépkocsi is bekapcsolódott, a sofőr ennek ellenére több közlekedési szabályt is megszegve, néhol 90-100 km/órás sebességgel haladt a külváros felé, majd egy kapubejárónak ütközött. A rendőrök a gépkocsihoz futottak, felszólították annak vezetőjét, hogy szálljon ki, aki ennek nem tett eleget és úgy indult tovább, hogy közben az egyik rendőr a nyitott kocsiajtón keresztül megpróbálta visszatartani a férfit. A jogszerűen intézkedő rendőr néhány méter után elengedte a férfit, és el tudott lépni az egyre gyorsuló járműtől, így sérülése nem keletkezett. Az autó vezetője 1-2 kilométerrel később elveszítette uralmát a jármű felett, az útról letért, és egy kerítésnek ütközve állt meg, ahol a rendőrök a férfit kiszállították a gépkocsiból és megbilincselték.

Az eljárás során arra is fény derült, hogy az elkövető az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta úgy, hogy – mivel az ott lévő indítókulccsal elindítani nem tudta – abba egy másik parkoló autóból kiszerelt akkumulátort tett.

Az ügyészség felkérésére az elsődleges nyomozati cselekményeket a Pápai Rendőrkapitányság végezte el, őrizetbe vették a többszörösen büntetett férfit és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ezt követően sikeresen indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A felvételt a szolgálati rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.