Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Március 21. 11:49, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Autós üldözés Pápán - Videóval

Autós üldözés Pápán - Videóval

Öt bűncselekményt is elkövetett a pápai ámokfutó, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől március 15-én este.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatt, és ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvételének bűncselekménye miatt nyomoz a 28 éves férfival szemben - írja az Ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a veszprémi férfi 2023. március 15-én, este, úgy közlekedett egy más személy tulajdonában álló gépkocsival Pápán, hogy ittas állapotban volt és – 2026 júniusáig tartó – 6 év közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A rendőrök bizonytalan úttartása és irányjelző használata nélküli kanyarodása miatt közúti ellenőrzés céljából akarták a járművet megállítani a szolgálati gépkocsi megkülönböztető fényjelzésének bekapcsolásával, a férfi azonban menekülni kezdett az egyenruhások elől.

Az üldözésbe időközben egy másik szolgálati gépkocsi is bekapcsolódott, a sofőr ennek ellenére több közlekedési szabályt is megszegve, néhol 90-100 km/órás sebességgel haladt a külváros felé, majd egy kapubejárónak ütközött. A rendőrök a gépkocsihoz futottak, felszólították annak vezetőjét, hogy szálljon ki, aki ennek nem tett eleget és úgy indult tovább, hogy közben az egyik rendőr a nyitott kocsiajtón keresztül megpróbálta visszatartani a férfit. A jogszerűen intézkedő rendőr néhány méter után elengedte a férfit, és el tudott lépni az egyre gyorsuló járműtől, így sérülése nem keletkezett. Az autó vezetője 1-2 kilométerrel később elveszítette uralmát a jármű felett, az útról letért, és egy kerítésnek ütközve állt meg, ahol a rendőrök a férfit kiszállították a gépkocsiból és megbilincselték.

Az eljárás során arra is fény derült, hogy az elkövető az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta úgy, hogy – mivel az ott lévő indítókulccsal elindítani nem tudta – abba egy másik parkoló autóból kiszerelt akkumulátort tett.

Az ügyészség felkérésére az elsődleges nyomozati cselekményeket a Pápai Rendőrkapitányság végezte el, őrizetbe vették a többszörösen büntetett férfit és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ezt követően sikeresen indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A felvételt a szolgálati rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:55, hétfő | Helyi

4 óra alatt 9 ittas sofőr Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság tegnap délelőtti közlekedési akciója során 4 óra alatt 9 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások a forgalomból.

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete