Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Január 24. 12:01, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Autómosót rongáltak a fiatalok, a rendőrök eljárást indítottak ellenük

Autómosót rongáltak a fiatalok, a rendőrök eljárást indítottak ellenük

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint 2021. augusztus 20-án délután és 2021. szeptember 10-én délelőtt is arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az egyik pápai önkiszolgáló autómosót ismeretlen személyek megrongálták. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az elkövetők mindkét alkalommal vizet folyattak az autómosó pénzbedobó nyílásába, és emiatt a berendezés nem csupán valótlan pénzbedobást érzékelt, hanem annak elektromos szerkezete is megrongálódott. A cselekmények kapcsán az automatában alkalmanként több mint százezer forint kár keletkezett. A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket gyanúsítottként kihallgattak. A 20 éves pápai férfi 2021. szeptember 9-én este egyedül, 2021. augusztus 20-án hajnalban pedig 17 éves pápai társával rongálta meg az autómosót, továbbá a 17 éves fiatalember 2021. augusztus 19-én délután is folyatott vizet a pénzbedobó nyílásba, ám ekkor az autómosó nem rongálódott meg.
A tettesek ellen rongálás vétség és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán