Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Május 10. 14:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Autóbusz elé ugrott egy vad Pápa közelében

Autóbusz elé ugrott egy vad Pápa közelében

A baleset során személyi sérülés nem történt, a buszban anyagi kár keletkezett.

A vadelütések legnagyobb része reggel, valamint az esti szürkületkor történik, mivel a vadállatok ebben az időszakban a legaktívabbak. A potenciálisan veszélyes útszakaszokon a vadveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla figyelmezteti a sofőröket. Ezeken az útszakaszokon különösen fontos a sebesség helyes megválasztása - írja tájékoztatásában a Veszprém vármegyei rendőrség.

Egy 61 éves pápai lakos 2023. május 9-én hajnalban a 832-es számú úton közlekedett az általa vezetett autóbusszal Nagygyimót felől Pápa irányába, amikor a menetiránya szerinti jobb oldalról egy őz ugrott az úttestre.A baleset során személyi sérülés nem történt, a buszban anyagi kár keletkezett.

A Veszprém vármegyei rendőrség arra kéri az autósokat, hogy nem csak a tábla által jelzett szakaszokon kell óvatosan közlekedniük, hanem erdősávok, termőföldek mellett is, mivel a nap bármely szakában az útra tévedhet egy vad.
Ha van elég idő lefékezni a járművet, meg kell várni, míg az állat átkel az úton. Számítani kell egymás után több állat felbukkanására is.

A legkörültekintőbb vezetési mód mellett sem lehet mindig elkerülni a balesetet, mert sokszor hirtelen, féktávolságon belül lép a vad az autó elé. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sebességről kell vészfékeznie a sofőrnek, és mekkora lesz az ütközés ereje és hatása - hívják fel a figyelmet.

Címkék: autóbusz, vadelütés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.