Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 22. 09:17, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Átnevezik a pápai Szabó Ervin utcát

Átnevezik a pápai Szabó Ervin utcát

Három pápai állampolgár kezdeményezte a Szabó Ervin utca Tisza Kálmán utcára történő átnevezését. A kezdeményezést támogatta a város képviselő-testülete.

A kezdeményezésben - melyet dr. Hermann István, Köntös László és Mészáros Csaba adott be az önkormányzathoz - indoklásul azt fogalmazták meg, hogy Szabó Ervin személye máig ellentmondásos és nem tisztázott - írja a Pápa-ma.hu. Példaként említették a szélsőséges marxista, kommunista eszmék magyarországi terjesztésében való szerepét és a Tisza István ellen irányuló merénylet tervezésében való részvételét. Mindezek mellett azt is kiemelték, hogy Szabó Ervin semmi módon nem kötődik Pápa városához és a több Szabó vezetéknévvel illetett közterület a városba érkező idegenek számára megtévesztő lehet. Az utca elnevezésére a Tisza Kálmán utca nevet javasolták. Tisza Kálmán a 19. század meghatározó magyar politikusa volt és több szállal kapcsolható városunkhoz, ő volt a Dunántúli Református Egyházmegye gondnoka, ezen pozíciójában kiemelkedő szerepe volt a pápai főgimnázium új épületének építésében és saját vagyonából alapítványt hozott létre a szegény tanulók segélyezésére.

Grőber Attila Szabó Ervin politikai szerepével kapcsolatban vitatkozott a javaslattevőkkel és arról szólt, hogy Tisza Kálmán személye is vitatott, Süle Zsolt ellenzéki képviselő pedig azt kifogásolta, hogy az utcanév változásról nem kérdezték meg az ott lakókat és olyanok tettek javaslatot a névváltoztatásra, akik nem is ott laknak.

-Én támogattam a kezdeményezést, elfogadtam azokat az érveket, melyeket a javaslattevők megfogalmaztak - közölte dr. Áldozó Tamás és arra hívta fel a figyelmet egy utca nem az ott élők közterülete, hanem a városé. A napirendet végül az ellenzéki képviselők tartózkodásával fogadták el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.