Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2016. Június 01. 07:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu Sz.Zs., PÁPA-MA.HU

Átalakítanák a belváros forgalmi rendjét az üzlettulajdonosok

Átalakítanák a belváros forgalmi rendjét az üzlettulajdonosok

A Fő tér és a Fő utca forgalom elől való lezárása következtében jelentősen csökkent a belvárosi üzletek forgalma, ezért levelet írtak az önkormányzatnak. Azt kérik, a Fő utcát és a Plébánia sort nyissák meg az autósoknak.

Hétfőn délután, a képviselő-testület ülését követően közmeghallgatást tartottak a Városházán a Belváros közlekedéséről és parkolási rendjéről.

A közmeghallgatáson dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Belváros forgalmi rendjével kapcsolatban az érintett területeken tevékenykedő vállalkozások tulajdonosai, vezetői levelet juttattak el az önkormányzathoz, melyben a Belváros forgalom elől elzárt utcáinak megnyitását kérték.
A megjelenteknek Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője adott tájékoztatást a Belváros utcáinak és az ottani forgalom rendjének kialakulásáról, változásairól, a jelenlegi szabályozásról és a parkolási lehetőségekről.

A beadványt aláíró vállalkozók képviseletében többek közt Böröczky Jenő, Véghy András, Marton György, Stileth Nikoletta és Joó Tamás mondták el véleményüket, hangsúlyozva, a forgalom kitiltását követően a Fő utca közelében működő üzletek, vállalkozások forgalma érezhetően csökkent. A vállalkozók azt kérik az önkormányzattól, hogy vizsgálják meg a Fő utca forgalom előtti újbóli megnyitásának lehetőségét az üzletek működésének segítése, az épületek rendeltetésszerű használata és a turisták közlekedésének megkönnyítése érdekében.

A képviselőtestület tagjai közül Grőber Attila feltette a kérdést, ha az ételfutárok behajthatnak a Fő utcára, akkor az itt élők és dolgozók miért nem tehetik meg mindezt? Majd hangsúlyozta, ő támogatja a gondolatot, hogy a történelmi belváros forgalmi szempontból védett terület legyen.

Dr. Hermann István úgy fogalmazott, a történelmi városrészek védelme valamennyi városlakó alapvető érdeke. A Fő téren való átmenő forgalom visszaállítását nem támogatja, ugyanakkor a Fő utcára való behajtás gondolatát egy meghatározott rend szerint el tudja fogadni.

Süle Zsolt a témával kapcsolatban elmondta, nagyon fontos dolog a történelmi belváros védelme, ugyanakkor az is lényeges, hogy az itt működő vállalkozások prosperáljanak. Ezért kompromisszumos megoldást kellene találni a problémára, de a pápai emberek jövedelmi helyzetét ismerve nem biztos abban, hogy a belvárosi kereskedők problémáját megoldaná a Plébánia sor forgalom előtti megnyitása.

Az érintett terület képviselőjeként dr. Péntek Árpád rámutatott, a Fő utcán áthaladó nagy gépjármű forgalom jelentősen zavarta a környéken élőket, ami miatt korábban nagyon sok megkeresést kapott. Maga is látja, hogy a belvárosi kereskedőknek, vendéglátósoknak problémát okoz a jelenlegi forgalomkorlátozás, ezért mindenképpen úgy gondolja, hogy valahogyan meg kell találni a kompromisszumos megoldást a behajtás engedélyezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 23:00, péntek | Helyi

Bepillanthattak a Pápai Mentőállomáson folyó munkába

Az Újraélesztés Világnapja alkalmából látta vendégül az érdeklődőket a Pápai Mentőállomás.

2019. Október 18. 22:28, péntek | Helyi

Felkavaró videót kaptunk olvasónktól

A másfél perces videón az látható, amint a pápai elkerülő úton egy férfi a hajánál fogva rángat egy nőt, akit többször meg is üt.

2019. Október 18. 14:09, péntek | Helyi

Marton Sándor: Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló vállalkozó azt mondta, megdöbbenve olvasta Grőber Attila nyilatkozatát, amelyben azt mondta róla, hogy elrontotta a polgármesterségért folyó mérkőzést.

2019. Október 16. 14:51, szerda | Helyi

Grőber Attila: Meg fogom hálálni azt a sok szeretetet, amit a pápaiaktól kaptam

A vasárnapi önkormányzati választáson 330 szavazattal alulmaradt ellenzéki jelölt értékelte a voksolás eredményeit.