Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2020. Január 03. 10:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták az új pápai piaccsarnokot

Átadták az új pápai piaccsarnokot

Január 3-án délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a csaknem 750 millió forintból megépített új pápai piaccsarnokot. A mai volt az első piaci nap a régi-új helyszínen.

Teljesen megtelt érdeklődőkkel az új csarnok előtere, ahol elsőként dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megnyitó résztvevőit. A képviselő azt mondta, a mai kor színvonalának megfelelő, korszerű épületben működhet tovább a pápai piac, amely hagyományosan nemcsak a vásárlásról, hanem a jó beszélgetésekről is szól. Kovács Zoltán gratulált a pápaiaknak az új létesítményhez és hasznos időtöltést, jó üzleteket és találkozásokat kívánt a jelenlévőknek az új piacon.

Bár az árusok és a vásárlók már reggel birtokba vették az új épület, a megnyitó alkalmából adta át az új piaccsarnok jelképes kulcsát Nagy Szabolcs, a kivitelezést végző társaság ügyvezetője, dr. Áldozó Tamás polgármesternek.

A városvezető úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat korábbi képviselőtestülete ritka egyetértésben fogadta el azt a tervezetet, amelynek eredményeképpen létrejöhetett az új piac és megújulhatott annak közvetlen környezete. A polgármester ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az új épület környezetében még számos munka van hátra, például parkolóépítések, vagy az autóbusz pályaudvar átalakítása. Áldozó Tamás köszönetet mondott az együttműködő partnereiknek, kiemelten a nyárádi, a lovászpatonai és a pápateszéri szociális szövetkezeteket. A városvezető sok jó üzletet, beszélgetést és találkozást kívánt mindenkinek az új épületben.

A megnyitóünnepségen Rádi Róbert, az építkezést koordináló Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője ismertette a beruházás folyamatát és részleteit.

A 923 négyzetméteres vásárcsarnokban hét sorba rendezve helyezték el az asztalokat (88 db), amelyek mozdíthatók, így rendezvények helyszíne is lehet az új piac. 12 üzlethelyiség található az épületben, amelyek egyenként 43 négyzetméter alapterületűek, de kiszolgáló helyiségek, gombavizsgáló, piac iroda és vizesblokkok is helyet kaptak a létesítményben. Az épületet három irányból, összesen 165 méter hosszan úgynevezett zöld fal veszi körül, melynek jelenleg még csak az acél szerkezete látható, de hamarosan felfut rá a virágládákba elültetett borostyán (750 darab). Az építkezés során 10 db fát ültettek és 20 parkolóhelyet is kialakítottak. Az építkezés 2019. áprilisában kezdődött és októberben be is fejeződött.

Az építkezésre 500 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán, amelyet saját forrásból mintegy 238 millióval egészített ki Pápa városa.

A ruha árusok is visszaköltöztek a Fő térről, az új csarnok melletti területre, úgy, hogy a kerékpárút szabadon használható maradt.

Címkék: átadás, pápai piac, piac

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 09:05, szerda | Helyi

Visszaállt a korábbi parkolási rend a Bástyán

A Kossuth utca felújítása miatt a Petőfi és az Eötvös utcákba behajtási engedéllyel rendelkezők számára engedélyezték csak a várakozást tavaly októbertől a Bástyai parkoló egyik oldalán, mostantól azonban újra bárki megállhat.

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.

2022. Május 24. 11:37, kedd | Helyi

Megalakult a Pápai Borklub

A Somlói Borrend Egyesület közgyűlése április 29-én tartott ülésén döntött a Pápai Borklub megalakításáról.