Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 15. 21:14, péntek | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Átadták az ökumenikus imahéten összegyűlt pénzadományt

Átadták az ökumenikus imahéten összegyűlt pénzadományt

Január 20. és 27. között ismét imahetet hirdettek a szervezők a Krisztus-hívők egységéért. A 2019-es imahét mottója: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj...”! Az összegyűlt, csaknem 161 ezer forint perselyadományt ma délelőtt adták át a Szent Anna Plébánián a Barátság Klubért Alapítvány részére.

Gyalog Zoltánné, az alapítvány titkára elmondta, nagy öröm volt számukra, amikor megtudták, hogy ők kapják idén a pénzadományt.
-A összegből a klubszobánkba szeretnénk új, nagy szőnyeget vásárolni, valamint a fejlesztő játékainkat megújítani, hiszen ezek az évek során elkoptak - fűzte hozzá. Gyalog Zoltánnétól megtudtuk, a csoport szokott kirándulni járni, de a legközelebbi programjuk a jövő pénteki farsang lesz, ahol együtt mulatnak majd az ERASMUS+ programban résztvevő külföldi diákokkal.

Márkus Mihály református lelkésztől megtudtuk, évek óta jótékonysági célt szolgál az imahét perselyadománya. A pápai felekezetek közös döntése volt, hogy ezúttal az imahét perselyadományait a Barátság Klubért Alapítvány javára fordítják. Korábban a helyi gyülekezetek diakóniáját támogatták, azonban pár éve már egy-egy csoportnak adják át a pénzadományt. Támogatták már a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportját, tavaly pedig a Sándor-Hellebrandt családot.

Az átadáson jelen volt Polgárdi Sándor evangélikus esperes, Salgó Ferenc, a Szent Anna plébánia plébánosa, Boncz Zoltán, a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet lelkésze, valamint Márkus Mihály református lelkész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk