Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2019. Február 16. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a teljesen megújult volt Véradó épületét

Átadták a teljesen megújult volt Véradó épületét

A Szent Anna Ház nevet kapta a volt Véradó épülete, melyben a Család és Gyermekjóléti Központ, illetve az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye talált új otthonra.

Az épületátadó rendezvény a Fogyatékosok Nappali Intézetének ellátottjainak és a Vajda Márta Iskola Hétszín-Hang zenei csoportjának szívmelengető műsorával kezdődött.

A műsort követően dr. Kovács Zoltán köszöntötte a megnyitó közönségét. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy egy leromlott belvárosi épületet sikerült újjá varázsolni és jó körülmények között találhat otthonra a Fogyatékosok Nappali Intézete és a Család és Gyermekjóléti Központ.

Úgy fogalmazott, hogy a helyi szolidaritáson alapuló segítségnyújtás szép példája ez a 180 millió forintos beruházás, melyhez 150 millió forinttal járult hozzá az Európai Unió és 30 millió forinttal a helyi önkormányzat. A képviselő kitartó és állhatatos munkát kívánt azoknak, akik az intézményben a nehéz sorsú fiatalok életét munkájukkal meg tudják szépíteni.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a projekt eredményeként kettős haszonra tett szert a város, egyrész jó körülmények között sikerült elhelyezni intézményeket, olyan környezetben, mely az ő igényeiknek tökéletesen megfelel. Másrészt pedig egy "szinte vizuális környezetszennyezésnek tekinthető" épületből sikerült egy új létesítményt kialakítani, melynek a fenntartása is lényegesen költséghatékonyabb. A városvezető hozzátette, a pápai adófizető polgárok nem szűkmarkúak a helyi szociális ellátásokkal kapcsolatban, hiszen minden hatodik adóforint megy természetbeni és pénzbeli szociális ellátásra.

A polgármester bejelentette, az Anna térrel szemben álló volt Véradó épület a családok védőszentjéről, Szent Annáról kap nevet.

Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője felidézte az elmúlt évtizedek költözéseit, melynek végeredményeként a Család és Gyermekjóléti Központ, illetve az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye végre 21. századnak megfelelő körülmények között találhatott otthonra. A Fogyatékosok Nappali Intézménye részére 300 négyzetméter alapterület áll rendelkezésre, két összenyíló foglalkoztató teremmel, pihenő és tornaszobával, tálaló konyhával, mozgáskorlátozott mosdóval és háztartási szobával. A két intézmény számára tizenegy iroda készült el, továbbá teakonyha áll az itt dolgozók rendelkezésére. A két külön részre elválasztható 70 négyzetméteres konferenciaterem sok programnak adhat majd otthont - mondta el az intézményvezető, köszönetet mondva mindazoknak, akik részt vettek a projekt tervezésében és megvalósításában.

A szalagátvágást követően a történelmi egyházak képviselői áldották meg a Szent Anna Házat, majd pezsgős koccintást követően a jelenlévők megtekintették a megújult épületet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 11:29, kedd | Helyi

Rendőrkézen az ittas sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Július 06. 17:09, hétfő | Helyi

Rámpát készítettek a vasúti aluljáró lépcsőihez

Régi igénye volt a környékbelieknek és az utasoknak egy rámpa, hiszen sokan járnak arra kerékpárral, babakocsival, vagy kerekes bőrönddel.

2020. Július 06. 17:02, hétfő | Helyi

Tyúkokat lopott az egyik pápai ház udvaráról

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű 60 éves férfival szemben, aki 2020 májusában az egyik pápai családi ház udvarából tyúkokat lopott.

2020. Július 04. 22:18, szombat | Helyi

Szívemhez szorítom – Beck Zoli volt a vendég

A 30Y zenekar frontembere volt a Szívemhez szorítom rendezvénysorozat összejövetelének vendége, a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.