Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 16. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a teljesen megújult volt Véradó épületét

Átadták a teljesen megújult volt Véradó épületét

A Szent Anna Ház nevet kapta a volt Véradó épülete, melyben a Család és Gyermekjóléti Központ, illetve az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye talált új otthonra.

Az épületátadó rendezvény a Fogyatékosok Nappali Intézetének ellátottjainak és a Vajda Márta Iskola Hétszín-Hang zenei csoportjának szívmelengető műsorával kezdődött.

A műsort követően dr. Kovács Zoltán köszöntötte a megnyitó közönségét. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy egy leromlott belvárosi épületet sikerült újjá varázsolni és jó körülmények között találhat otthonra a Fogyatékosok Nappali Intézete és a Család és Gyermekjóléti Központ.

Úgy fogalmazott, hogy a helyi szolidaritáson alapuló segítségnyújtás szép példája ez a 180 millió forintos beruházás, melyhez 150 millió forinttal járult hozzá az Európai Unió és 30 millió forinttal a helyi önkormányzat. A képviselő kitartó és állhatatos munkát kívánt azoknak, akik az intézményben a nehéz sorsú fiatalok életét munkájukkal meg tudják szépíteni.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a projekt eredményeként kettős haszonra tett szert a város, egyrész jó körülmények között sikerült elhelyezni intézményeket, olyan környezetben, mely az ő igényeiknek tökéletesen megfelel. Másrészt pedig egy "szinte vizuális környezetszennyezésnek tekinthető" épületből sikerült egy új létesítményt kialakítani, melynek a fenntartása is lényegesen költséghatékonyabb. A városvezető hozzátette, a pápai adófizető polgárok nem szűkmarkúak a helyi szociális ellátásokkal kapcsolatban, hiszen minden hatodik adóforint megy természetbeni és pénzbeli szociális ellátásra.

A polgármester bejelentette, az Anna térrel szemben álló volt Véradó épület a családok védőszentjéről, Szent Annáról kap nevet.

Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője felidézte az elmúlt évtizedek költözéseit, melynek végeredményeként a Család és Gyermekjóléti Központ, illetve az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye végre 21. századnak megfelelő körülmények között találhatott otthonra. A Fogyatékosok Nappali Intézménye részére 300 négyzetméter alapterület áll rendelkezésre, két összenyíló foglalkoztató teremmel, pihenő és tornaszobával, tálaló konyhával, mozgáskorlátozott mosdóval és háztartási szobával. A két intézmény számára tizenegy iroda készült el, továbbá teakonyha áll az itt dolgozók rendelkezésére. A két külön részre elválasztható 70 négyzetméteres konferenciaterem sok programnak adhat majd otthont - mondta el az intézményvezető, köszönetet mondva mindazoknak, akik részt vettek a projekt tervezésében és megvalósításában.

A szalagátvágást követően a történelmi egyházak képviselői áldották meg a Szent Anna Házat, majd pezsgős koccintást követően a jelenlévők megtekintették a megújult épületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk