Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 08. 21:51, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a megújult játszóteret a Bástyán

Átadták a megújult játszóteret a Bástyán

A játszótér felújítási program keretében a bástyai játszótér is megújult. Bízzunk benne, hogy sokáig ilyen szép is marad.

Az átadás kapcsán Áldozó Tamás polgármester elmondta, a játszótér felújítási program keretén belül számos játszótér épült újjá. - Tapasztalataink szerint jól működnek ezek a megújult közösségi terek, a használóik vigyáznak is rájuk. A bástyai játszótér ebből a szempontból kritikus hely, hiszen itt már a kivitelezés során is előfordult rongálás. Több elkeseredett lakóval is találkoztunk, akik úgy érzik, hogy hiába való volt ez a beavatkozás. Mi optimistábbak vagyunk és azt reméljük, hogy közösen sikerül majd ezt a játszóteret is megőrizni - fogalmazott a városvezető.

Péntek Árpád, a térség önkormányzati képviselője elmondta, korábban is volt ezen a helyen játszótér, ám meglehetősen leromlott állapotba került, részben a rongálások miatt. Négy új játék került kihelyezésre, egy kötélpiramis, hinták, rugós hinta, mérleghinta és egy forgó játék. Az esési terek is megújultak, kicserélték a homokot, a zöld területet pedig újrafüvesítették. Mint ahogy az korábban is elhangzott, a játszóterek egyfajta találkozási helyek is, így fontos, hogy a gyermekek kísérői is le tudjanak ülni, míg az apróságok játszanak. Éppen ezért helyeztek ki új padokat és asztalt az épületekkel határolt területre. Péntek Árpád bízik abban, hogy a rongálásokat sikerül a lakókkal közösen visszaszorítani, ehhez az önkormányzat minden segítséget megad, fokozottabb rendőri és közterületi ellenőrzések várhatók a környéken.

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, az önkormányzati cég folyamatosan ellenőrzi és karban tartja a megújult játszótereket, frissítik az esési tereket és ha szükséges, kicserélik az elhasználódott játékelemeket.
A felújítás összértéke megközelíti a két millió forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.