Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 06. 12:57, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

10 ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett meg pénteken késő délután Pápára. A közadakozásból megvásárolt eszközök felét az Egyesített Szociális Intézmény, másik felét pedig az Alapellátási Intézet használja fel.

Mind az ESZI-nek, mind pedig az Alapellátási Intézetnek nagy szüksége van a maszkokra, hiszen azok továbbra is nehezen beszerezhetőek, illetve a járványhelyzet miatt nagyon sok fogy belőlük. Az egyszer használatos maszkokból az ESZI-nél mintegy 4000 darabot használnak fel egy hónap alatt, tehát a most érkezett adomány körülbelül egyhavi szükségletüket elégíti ki tudtuk meg Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezetőtől.

Ujváry Hajnalka szintén köszönetét fejezte ki az adományért. Mint mondta,nagyon nehéz kereskedelmi forgalomban beszerezni az eszközöket, sokszor hiába rendelnek, nem érkezik meg a kért mennyiség, a világszerte megnövekedett igények, és az ehhez párosuló készlethiány miatt. - Ez az 5000 darab nagyon jól jött nekünk, körülbelül 1-1,5 hónapos ellátásra lesz elég. A sebészi szájmaszkot szétosztjuk a védőnők között, hiszen ha gondozottat fogadnak, nekik is egy biztonságot nyújt, illetve ha kimennek egy újszülötthöz vagy terhes tanácsadást végeznek, nekik mindenképpen ajánlott viselni. Az ügyeleti dolgozóknak biztosítunk még, és a házi orvososnak, valamint a gyermekorvosoknak is adunk belőle - mondta elPápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.