Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 07. 17:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Több mint egy millió forint gyűlt össze a szeptember végén megrendezett futóversenyen. Az összeg nagyobbik részéből különböző eszközöket vásároltak a pápai kórház gyermekosztályának javára, amelyeket ma délután adtak át.

Mihályfi Ákos, a futóverseny főszervezője elmondta, számára is meglepetés volt, hogy az első ízben megszervezett versenyre ilyen sokan jelentkeztek. A több mint 300 résztvevő kitett magáért, nemcsak a sportban, de a jótékonyságban is, hiszen mind anyagiakkal, mind pedig gyermekjátékokkal támogatták a gyermekosztályt. A szervező hozzátette, a kicsivel több mint egy millió forintos adományból 680 ezer forintért vásároltak eszközöket a kórháznak, a fennmaradó összeget pedig a jövő évi futóverseny még színvonalasabb megszervezésére teszik félre és egyfajta forgóeszközként fog rendelkezésre állni a következő években, hiszen az a cél, hogy hagyománnyá váljon a rendezvény.

Dr. Áldozó Tamás polgármester fővédnöke volt a futóversenynek. A városvezető példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, amelyet büszkén támogatott a pápai önkormányzat is.

Dr. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos köszönetet mondott a sportolók önzetlen segítségéért. – Először el sem akartuk hinni, hogy milyen sok ember adakozott és milyen nagy összeg gyűlt össze. Amióta itt dolgozom az osztályon, rengeteg adományt kaptunk, de ilyen mértékűt még soha – mondta az osztályvezető hozzátéve, nagyon hasznos eszközökkel gazdagodott az osztály, többféle vérnyomásmérő berendezést, mandzsettákat, légzést segítő gyógyszer beadásához szükséges úgynevezett spacereket és csecsemőmérlegeket tartalmazott a ma átadott csomag.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.