Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. November 07. 17:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Több mint egy millió forint gyűlt össze a szeptember végén megrendezett futóversenyen. Az összeg nagyobbik részéből különböző eszközöket vásároltak a pápai kórház gyermekosztályának javára, amelyeket ma délután adtak át.

Mihályfi Ákos, a futóverseny főszervezője elmondta, számára is meglepetés volt, hogy az első ízben megszervezett versenyre ilyen sokan jelentkeztek. A több mint 300 résztvevő kitett magáért, nemcsak a sportban, de a jótékonyságban is, hiszen mind anyagiakkal, mind pedig gyermekjátékokkal támogatták a gyermekosztályt. A szervező hozzátette, a kicsivel több mint egy millió forintos adományból 680 ezer forintért vásároltak eszközöket a kórháznak, a fennmaradó összeget pedig a jövő évi futóverseny még színvonalasabb megszervezésére teszik félre és egyfajta forgóeszközként fog rendelkezésre állni a következő években, hiszen az a cél, hogy hagyománnyá váljon a rendezvény.

Dr. Áldozó Tamás polgármester fővédnöke volt a futóversenynek. A városvezető példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, amelyet büszkén támogatott a pápai önkormányzat is.

Dr. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos köszönetet mondott a sportolók önzetlen segítségéért. – Először el sem akartuk hinni, hogy milyen sok ember adakozott és milyen nagy összeg gyűlt össze. Amióta itt dolgozom az osztályon, rengeteg adományt kaptunk, de ilyen mértékűt még soha – mondta az osztályvezető hozzátéve, nagyon hasznos eszközökkel gazdagodott az osztály, többféle vérnyomásmérő berendezést, mandzsettákat, légzést segítő gyógyszer beadásához szükséges úgynevezett spacereket és csecsemőmérlegeket tartalmazott a ma átadott csomag.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 14:21, péntek | Helyi

Enyhítés a pápai idősotthonokban is - Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ június 3-ai határozata alapján a látogatási tilalmat feloldották, új szabályokkal lesznek látogathatók a szociális intézmények.

2020. Június 04. 19:38, csütörtök | Helyi

Száz éve gyászba borult az ország - A trianoni békediktátumra emlékeztek Pápán

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján szerveztek megemlékezést Pápán, az Országzászló Emlékműnél.

2020. Június 04. 12:40, csütörtök | Helyi

Járdára lóg, füvön áll az autó - Repkednek a büntetések és a figyelmeztetések

Egyre-másra érkeznek az olvasói üzenetek, amelyekben arra panaszkodnak, hogy olyanokért szabnak ki büntetéseket a pápai közterület-felügyelők, amelyekért korábban nem járt még csak figyelmeztetés sem.

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.