Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. November 07. 17:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Több mint egy millió forint gyűlt össze a szeptember végén megrendezett futóversenyen. Az összeg nagyobbik részéből különböző eszközöket vásároltak a pápai kórház gyermekosztályának javára, amelyeket ma délután adtak át.

Mihályfi Ákos, a futóverseny főszervezője elmondta, számára is meglepetés volt, hogy az első ízben megszervezett versenyre ilyen sokan jelentkeztek. A több mint 300 résztvevő kitett magáért, nemcsak a sportban, de a jótékonyságban is, hiszen mind anyagiakkal, mind pedig gyermekjátékokkal támogatták a gyermekosztályt. A szervező hozzátette, a kicsivel több mint egy millió forintos adományból 680 ezer forintért vásároltak eszközöket a kórháznak, a fennmaradó összeget pedig a jövő évi futóverseny még színvonalasabb megszervezésére teszik félre és egyfajta forgóeszközként fog rendelkezésre állni a következő években, hiszen az a cél, hogy hagyománnyá váljon a rendezvény.

Dr. Áldozó Tamás polgármester fővédnöke volt a futóversenynek. A városvezető példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, amelyet büszkén támogatott a pápai önkormányzat is.

Dr. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos köszönetet mondott a sportolók önzetlen segítségéért. – Először el sem akartuk hinni, hogy milyen sok ember adakozott és milyen nagy összeg gyűlt össze. Amióta itt dolgozom az osztályon, rengeteg adományt kaptunk, de ilyen mértékűt még soha – mondta az osztályvezető hozzátéve, nagyon hasznos eszközökkel gazdagodott az osztály, többféle vérnyomásmérő berendezést, mandzsettákat, légzést segítő gyógyszer beadásához szükséges úgynevezett spacereket és csecsemőmérlegeket tartalmazott a ma átadott csomag.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 21:00, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy épület a Gróf úton

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

2019. November 21. 17:15, csütörtök | Helyi

Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet Csóton

Egy 20 éves pápai férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés, egy 21 éves bakonyszücsi lakos ellen pedig jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

2019. November 21. 17:13, csütörtök | Helyi

Valutával csal két román állampolgár Pápán, de lebuktak

Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 21. 10:00, csütörtök | Helyi

21. századi technológia a pápai Korona Gyógyszertárban

Egy szoba méretű gyógyszerkiadó robot dolgozik a Csóka körforgalomnál található patika alagsorában. Amióta "Róbert" munkába állt, gyakorlatilag megszűnt a sorban állás, miközben többen vásárolnak a gyógyszertárban, mint korábban.