Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. December 04. 13:53, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Aszfaltozzák a Korona utcát

Aszfaltozzák a Korona utcát

A kiegyenlítő aszfaltréteget készíti el a kivitelező a Korvin utca és a Koronás körforgalom közötti szakaszon, melyen jelenleg teljes az útzár.

Szombaton félpályás útlezárás mellett készítették el a kopó aszfaltréteget a koronás körforgalom és a Gyurátz utca között, mellyel ma délelőtt teljesen el is készültek, így ezen a szakaszon már szinte zavartalanul lehet haladni. Az autóbusz öböl burkolása van még itt hátra.

A mai napon lezárták a forgalom elől a Korvin utca és a koronás körforgalom közötti szakaszt, itt jelenleg a kiegyenlítő aszfaltozást végzik. Az alábbi táblák nyilai között nem teljes az összhang, de a "kötelező haladási irány" táblát érdemes figyelembe venni (a kék hátterű).

A Korvin utca és a Korona utca találkozásában idén már nem fognak aszfaltozni, mivel a jövő év elején itt körforgalom épül majd. Ezen a szakaszon egyelőre marad a kátyúkerülgetés.

A 650 millió forintos útfelújítási program első ütemében a Török Bálint, a Vásár, a Korona utcák és a Várkert út rekonstrukcióját végzik el, december 8-ig.

Az építkezés második ütemében a Jókai utca teljes megújítására kerül sor, ez esetben a Március 15. tér és a Szalmavári utca között az úttest és a parkoló sáv újul meg, a Szalmavári utca és a Csóka körforgalom között pedig faltól-falig új burkolat készül járdával, zöld területekkel együtt. Ezen az igen leromlott minőségi úton szerkezeti beavatkozásra is szükség van.
A harmadik ütemben körforgalom épül a Korvin utca és a Korona utca kereszteződésében és felújítják a Korvin utcát, mely részben új nyomvonalon fog haladni. A második és a harmadik ütem beruházásai jövő tavasszal fognak befejeződni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk