Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 01. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: Veol.hu

Áramtolvajokat buktattak le Pápán

Áramtolvajokat buktattak le Pápán

Tizenhét ingatlanon szüntette meg az áramszolgáltató az illegális áramvételezést egy rendőrséggel közös akcióban.

Egy áramlopás miatt folyamatban levő bűnügyben - az elkövetői kör feltérképezése érdekében - hajtottak végre házkutatásokat a pápai rendőrök az E.ON Hungária csoport munkatársaival közösen kedden - áll a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságközleményében. A nyomozás a város négy különböző pontján zajlott, az ellenőrzött lakások mindegyikében tapasztalható volt az áramlopás valamilyen fajtája: volt, aki a mérőórát manipulálta, mások a mérőóra előtt csatlakoztak rá a fővezetékre, vagy az utcai gerincvezetéket csapolták meg, a vagyoni károkozás mellett életveszélyes helyzetet is teremtve.

Több család elektromos árammal fűtötte helyiségeit, valamint annak ellenére is használtak más elektromos készülékeket, hogy az áramszolgáltatóval nem volt élő fogyasztói szerződésük: noha mérőóra több ellenőrzött lakásban nem volt, a csapból meleg víz folyt, a hűtőben pedig fagyasztott árut tároltak nagy mennyiségben - tették hozzá.

Az egyik átvizsgált ingatlanban egy gipszkarton fal mögé rejtve illegális földgázvételezés nyomaira bukkantak a nyomozók, az ügyben szintén lopás miatt indul büntetőeljárás - közölték.

Tájékoztatásuk szerint az áramszolgáltató munkatársai az intézkedés során tizenhét ingatlanban szüntették meg az illegális áramvételezést.

Az újonnan feltárt ügyekben a lopási kár megállapítása folyamatban van, a mérőórákat az E.ON munkatársai további vizsgálatnak vetik alá. A feltárt jogsértések nagy száma miatt a jövőben folyamatosan számítani lehet hasonló jellegű összehangolt akciókra Pápa területén - írta a rendőrség.

Fotó: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.