Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Március 06. 11:38, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Áprilisban lesz az idei Pápai Agrárexpo!

Áprilisban lesz az idei Pápai Agrárexpo!

21. alkalommal rendezik meg idén az Agrerexpo mezőgazdasági kiállítás és vásárt városunkban. Lesz állatsimogató, gépshow, húsgyári konzervdoboz kiállítás és egyéb családi programok.

Az idei évben április 19 és 21 között rendezik meg az Agrárexpot Pápán, jelentette be Győrffy Balázs. A Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke hangsúlyozta, az agrárkamara az előző évek gyakorlatához hasonlóan támogatást nyújt majd a térség kiemelkedő mezőgazdasági rendezvényéhez kapcsolódó szakmai munkához. A politikus úgy fogalmazott, az expo financiális támogatására is jó esélyt lát a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum részéről.
Győrffy Balázs elmondta, terveik szerint idén az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága egy kihelyezett ülést fog tartani az expon, kifejezetten a sertésprogramra vonatkoztatva (tavaly a parlamenti munka miatt ez elmaradt). - Kezdeményezni fogom továbbá, hogy a március végén megalakuló Agrár Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara szintén egy kihelyezett elnökségi ülésen tegye tiszteletét a rendezvényen.

A Veszprém Megyei Agrárkamara idén is társszervezőként jelenik meg a rendezvényen, mondta el dr. Radovits Tibor megbízott elnök. - Az idei expon két ügyet kezelünk majd kiemeltként. Az egyik a sertésprogram, a másik pedig a helyi értékesítési lehetőségek. Terveink szerint szót váltunk majd az új uniós költségvetés mezőgazdasági lehetőségeiről és az idei évi támogatásokról. Dr. Radovits Tibor elmondta továbbá, hogy a Pápai Agrárexpohoz szervesen kapcsolódó megyei palackos borok versenyének előkészítése már zajlik.

Dr. Áldozó Tamástól tudtuk meg, hogy a 2013-as Agrárexpo a Pápai Hús 1913 Kft. centenáriumi ünnepségeinek sorába illeszkedik majd. A polgármester ennek kapcsán bejelentette: - A tegnap este a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. taggyűlésein elfogadta a város által megfogalmazott ajánlatot. Ez azt jelenti, hogy a ma délutáni képviselő-testületi ülés utáni Pápai Hús 1913 Kft. taggyűlésen a város meg fogja szerezni az említett cégek üzletrészeit és szavazni fog arról, hogy tőkeemelést hajt végre a társaságban, így hozzájuthat a szükséges forrásokhoz. Így a város lényegében városi tulajdonban lévő társaságként állít ki a Pápai Hús az expon. A sportcsarnok emeleti termeiben a gyár 100 éves történetét bemutató kiállítás is helyet kap majd.
A város az előző évekhez hasonlóan a rendezvény szakmaiságán túl az esemény családi jellegére is nagy hangsúlyt fektet. – Úgy készülünk, hogy minél több a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló programot kínáljunk. A szervezésben a JMSZK és a Pápai Platán Nonprofit Kft. vesz részt.


A fotót a 2012-es expon készítettük

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.