Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. November 01. 08:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Április óta tizenhatan fulladtak a Balatonba

Április óta tizenhatan fulladtak a Balatonba

Tizenhat ember fulladt a Balatonba és az átlagosnál több embert kellett kimenteni a vízből az idei, áprilistól október végéig tartó tavi viharjelzési szezonban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vasárnap az MTI-hez eljuttatott közös közleményében emlékeztetett: vasárnap véget ér a tavi viharjelzési szezon.

Azt írták: mentésre elsősorban a szörfösöknél, vitorlázóknál, elektromos hajtású vízijárművel közlekedőknél volt szükség, vélhetően a hirtelen időjárásváltozások miatt. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a viharjelzési szezonban 194 esetben 410 fürdőzőt, illetve a vízen közlekedő embert mentettek ki a Balatonból - közölték, megjegyezve, ez az átlagosnál több embert jelent.

Halálos kimenetelű vízi közlekedési baleset áprilistól október végéig nem történt a Balatonon.

Az országos viharjelzőrendszer technikai, üzemeltetési feladatait az OKF megbízása alapján a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület látta el, a viharjelzéseket és a balatoni időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Viharjelző Obszervatóriuma adta ki. Az időjárási tájékoztatások, előrejelzések és viharjelzések a közszolgálati rádió közvetítésével, valamint a www.met.hu, a www.katasztrofavedelem.hu és a www.rsoe.hu oldalakon keresztül jutottak el az emberekhez.

Címkék: balaton, fulladás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során