Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 03. 12:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), veol.hu

Anya és lánya - Uzsorázás miatt ítélték el őket

Anya és lánya - Uzsorázás miatt ítélték el őket

Egy anya és lánya visszaélt azzal, hogy egy család rendkívül rossz anyagi körülmények között él. Törvénytelen módon adtak nekik kölcsönt, amiért bíróság elé kerültek.

A Pápán élő K. A. négy kiskorú gyermekéről gondoskodott, ugyanakkor alkalmi munkából élő élettársa nem szállt be a háztartás költségeibe. A családnakezért nélkülöznie kellett, alapvető higiéniai hiányosságokban szenvedtek, mindemellett kevés étel került az asztalukra. Rendszeresen járt hozzájuk acsaládgondozó, aki tanácsokkal látta el őket. A velük közös udvarban lakó P. Lászlónét gyakran látogatta a lánya. Mindketten tisztában voltak a családrossz anyagi körülményeivel, mert K.-éknak a gyesből és a családi pótlékból csupán 92 ezer forint volt a havi bevételük.Mindketten 2010-től, közel két éven át adtak kölcsönt K. A.-nak úgy, hogy azt a következő hónapban duplán kellett visszafizetnie. Egy idő után a két nőegymástól függetlenül – hetente akár többször is – 1000–10 000 forintot adott át a többgyerekes anyának. Egyes hónapokban ez a summa elérte, illetvemeghaladta a 40 ezer forintot, így a következő hónapban minden bevétele elment az anyának a kölcsöntörlesztésre. A bíróság indoklásából kiderült: P.-nélegalább 180 ezer, lánya, S.-né P. Beáta pedig legkevesebb 360 ezer forintot adott kölcsön, s ugyanekkora haszonra tettek szert, törvénytelenül.
A pápai bíróság döntése után a végső szót a Veszprémi Törvényszéken mondták ki: P. Lászlónét uzsora-bűncselekmény bűntette miatt jogerősen egy év, lányát egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélték. Mindkettőjük szabadságvesztését két év próbaidőre felfüggesztette a bírói tanács.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.