Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2016. Július 27. 19:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), mti

Amerikai F16-osok Pápán

Amerikai F16-osok Pápán

Magyarország légterében 2016. július 15. és augusztus 5. között többnemzeti közös repülőkiképzést tartanak, amelyen az amerikai és a szlovén légierő repülőgépei, valamint a Magyar Honvédség kijelölt erői vesznek részt.

A mai napon bemutatót tartottak a repülőtéren, melyen részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter és Colleen Bell amerikai nagykövet is.

A szerdai bemutatón hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, a kisalfold.hu információi szerint összesen öt darab F16-os vadászgép gyakorlatozott a magyar légtérben. A légi műveletben részt vevő hazai Gripenek számát becsülni tudjuk. A magyar légierőt tizennégy Gripen alkotja, de ezek közül tavaly kettő megsérült. Így valószínűleg tíznél kevesebb magyar gép pilótája mutatta meg tudását az utóbbi napokban. A lezárult NATO-gyakorlatot látványos bemutató nem kísérte Pápán; két F16-os áthúzott párszor a leszállópálya felett. Simicskó István honvédelmi miniszter és Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete köszöntette a katonákat, majd mindketten beültek egy magyar Gripen fülkéjébe.

"A magyar katonák hosszú ideje embert próbáló feladatokat végeznek a déli határvonalon"

"A NATO regionális légierői a Coloradói Nemzeti Gárda katonáival közösen az elmúlt két évtized legjelentősebb katonai légi műveleteit hajtották végre most. A kilencvenes évek délszláv válsága óta hasonlóra nem volt példa Magyarországon" – idézte Colleen Bell-t a kisalfold.hu. "A magyar katonák hosszú ideje embert próbáló feladatokat végeznek a déli határvonalon, sok katonánk külföldi missziókban áll helyt. Ilyen nehéz időkben fontosak a minőségi kiképzések, az állandó fejlődés lehetősége. Az eredményesen zárult pápai gyakorlat kiválóan szolgálta ezt a célt" – tette hozzá Simicskó István.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 09:00, szerda | Helyi

Falusi CSOK - Akár 0 forint önerővel vehet vidéki ingatlant, idén december 31-ig!

Sokan kétkedve fogadják a hírt, pedig számos pápai, vagy környékbeli család élt már a lehetőséggel, és gyakorlatilag ingyenesen költözhetett be frissen felújított otthonába.

2024. Május 28. 19:30, kedd | Helyi

Marton Sándor: Reális célokat kell kitűzni

A Mi Hazánk Mozgalom által támogatott polgármester-jelölt szerint az elmúlt időszakban olyan rossz helyzetbe került a pápai költségvetés, hogy nagyívű tervek megvalósítására nincs pénz.

2024. Május 28. 14:28, kedd | Helyi

Plakátokat rongáltak meg Pápán

Áldozó Tamás plakátjait firkálta össze valaki fekete festékkel, Grőber Attila ellenzéki jelölt azonnal elítélte a cselekményt.

2024. Május 28. 10:16, kedd | Helyi

200 korsó ingyen sör a Perutz utolsó hazai meccsén!

A klub így kíván köszönetet mondani a szurkolóknak, hogy egész évben támogatták a csapatot.