Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2016. Július 27. 19:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), mti

Amerikai F16-osok Pápán

Amerikai F16-osok Pápán

Magyarország légterében 2016. július 15. és augusztus 5. között többnemzeti közös repülőkiképzést tartanak, amelyen az amerikai és a szlovén légierő repülőgépei, valamint a Magyar Honvédség kijelölt erői vesznek részt.

A mai napon bemutatót tartottak a repülőtéren, melyen részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter és Colleen Bell amerikai nagykövet is.

A szerdai bemutatón hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, a kisalfold.hu információi szerint összesen öt darab F16-os vadászgép gyakorlatozott a magyar légtérben. A légi műveletben részt vevő hazai Gripenek számát becsülni tudjuk. A magyar légierőt tizennégy Gripen alkotja, de ezek közül tavaly kettő megsérült. Így valószínűleg tíznél kevesebb magyar gép pilótája mutatta meg tudását az utóbbi napokban. A lezárult NATO-gyakorlatot látványos bemutató nem kísérte Pápán; két F16-os áthúzott párszor a leszállópálya felett. Simicskó István honvédelmi miniszter és Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete köszöntette a katonákat, majd mindketten beültek egy magyar Gripen fülkéjébe.

"A magyar katonák hosszú ideje embert próbáló feladatokat végeznek a déli határvonalon"

"A NATO regionális légierői a Coloradói Nemzeti Gárda katonáival közösen az elmúlt két évtized legjelentősebb katonai légi műveleteit hajtották végre most. A kilencvenes évek délszláv válsága óta hasonlóra nem volt példa Magyarországon" – idézte Colleen Bell-t a kisalfold.hu. "A magyar katonák hosszú ideje embert próbáló feladatokat végeznek a déli határvonalon, sok katonánk külföldi missziókban áll helyt. Ilyen nehéz időkben fontosak a minőségi kiképzések, az állandó fejlődés lehetősége. Az eredményesen zárult pápai gyakorlat kiválóan szolgálta ezt a célt" – tette hozzá Simicskó István.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.