Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 27. 19:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), mti

Amerikai F16-osok Pápán

Amerikai F16-osok Pápán

Magyarország légterében 2016. július 15. és augusztus 5. között többnemzeti közös repülőkiképzést tartanak, amelyen az amerikai és a szlovén légierő repülőgépei, valamint a Magyar Honvédség kijelölt erői vesznek részt.

A mai napon bemutatót tartottak a repülőtéren, melyen részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter és Colleen Bell amerikai nagykövet is.

A szerdai bemutatón hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, a kisalfold.hu információi szerint összesen öt darab F16-os vadászgép gyakorlatozott a magyar légtérben. A légi műveletben részt vevő hazai Gripenek számát becsülni tudjuk. A magyar légierőt tizennégy Gripen alkotja, de ezek közül tavaly kettő megsérült. Így valószínűleg tíznél kevesebb magyar gép pilótája mutatta meg tudását az utóbbi napokban. A lezárult NATO-gyakorlatot látványos bemutató nem kísérte Pápán; két F16-os áthúzott párszor a leszállópálya felett. Simicskó István honvédelmi miniszter és Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete köszöntette a katonákat, majd mindketten beültek egy magyar Gripen fülkéjébe.

"A magyar katonák hosszú ideje embert próbáló feladatokat végeznek a déli határvonalon"

"A NATO regionális légierői a Coloradói Nemzeti Gárda katonáival közösen az elmúlt két évtized legjelentősebb katonai légi műveleteit hajtották végre most. A kilencvenes évek délszláv válsága óta hasonlóra nem volt példa Magyarországon" – idézte Colleen Bell-t a kisalfold.hu. "A magyar katonák hosszú ideje embert próbáló feladatokat végeznek a déli határvonalon, sok katonánk külföldi missziókban áll helyt. Ilyen nehéz időkben fontosak a minőségi kiképzések, az állandó fejlődés lehetősége. Az eredményesen zárult pápai gyakorlat kiválóan szolgálta ezt a célt" – tette hozzá Simicskó István.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.