Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2016. Július 27. 19:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), mti

Amerikai F16-osok Pápán

Amerikai F16-osok Pápán

Magyarország légterében 2016. július 15. és augusztus 5. között többnemzeti közös repülőkiképzést tartanak, amelyen az amerikai és a szlovén légierő repülőgépei, valamint a Magyar Honvédség kijelölt erői vesznek részt.

A mai napon bemutatót tartottak a repülőtéren, melyen részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter és Colleen Bell amerikai nagykövet is.

A szerdai bemutatón hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, a kisalfold.hu információi szerint összesen öt darab F16-os vadászgép gyakorlatozott a magyar légtérben. A légi műveletben részt vevő hazai Gripenek számát becsülni tudjuk. A magyar légierőt tizennégy Gripen alkotja, de ezek közül tavaly kettő megsérült. Így valószínűleg tíznél kevesebb magyar gép pilótája mutatta meg tudását az utóbbi napokban. A lezárult NATO-gyakorlatot látványos bemutató nem kísérte Pápán; két F16-os áthúzott párszor a leszállópálya felett. Simicskó István honvédelmi miniszter és Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete köszöntette a katonákat, majd mindketten beültek egy magyar Gripen fülkéjébe.

"A magyar katonák hosszú ideje embert próbáló feladatokat végeznek a déli határvonalon"

"A NATO regionális légierői a Coloradói Nemzeti Gárda katonáival közösen az elmúlt két évtized legjelentősebb katonai légi műveleteit hajtották végre most. A kilencvenes évek délszláv válsága óta hasonlóra nem volt példa Magyarországon" – idézte Colleen Bell-t a kisalfold.hu. "A magyar katonák hosszú ideje embert próbáló feladatokat végeznek a déli határvonalon, sok katonánk külföldi missziókban áll helyt. Ilyen nehéz időkben fontosak a minőségi kiképzések, az állandó fejlődés lehetősége. Az eredményesen zárult pápai gyakorlat kiválóan szolgálta ezt a célt" – tette hozzá Simicskó István.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 10:14, vasárnap | Helyi

Pápa városa is szerepel Orbán Viktor legújabb videójában

Virágvasárnapon, Húsvét közeledtével a Miatyánk imádságot mondják el egyházi személyek, a Kárpát-medence több pontjáról.

2020. Április 03. 19:49, péntek | Helyi

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Ismert pápai vállalkozók kezdeményezésére szerveződött gyűjtés a közösségi médiában, amelyhez annyira sokan csatlakoztak, hogy a célul kitűzött összeg duplája gyűlt össze, így további szállítmányok is fognak érkezni.

2020. Április 03. 15:00, péntek | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.