Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2014. Június 25. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Alvás nélkül oda az egészség

Alvás nélkül oda az egészség

Bár sokan tudják, hogyha nem alszanak eleget, másnap a munkában csökken a koncentráló képességük és emellett többet is esznek.

Azonban azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy a kevés alvásnak számtalan negatív élettani, egészségügyi hatása van - hívja fel a figyelmet a The leaf chronicle cikke.

Az alváshiány olyan súlyos betegségekkel van összefüggésben, mint az elhízás, a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség, a depresszió, a szívroham és a stroke. Emellett hosszú távon növeli a korai halálozás kockázatát, az életminőség romlását és a termékenység csökkenését.

Egy friss, egereken végzett kutatás azt is kimutatta, hogy a krónikus alváshiány helyrehozhatatlan károkat okoz az agysejtekben. Szakemberek szerint az alvás olyannyira fontos, hogy az egészség megőrzésében kulcsszerepet játszik a megfelelő étkezés és a rendszeres mozgás mellett.

Az optimális egészség, a termékenység és a nappali éberség megőrzése érdekében a felnőtteknek átlagosan napi 7-9 óra alvásra van szükségük.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 12:02, kedd | Életmód

Alvásproblémákat okoz a globális felmelegedés világszerte

Világszerte alvásproblémákat okoz a globális felmelegedés, különösen a nőket és a súlyos betegségekkel küzdő idős embereket viseli meg - olvasható egy új tanulmányban, melyet a The Guardian ismertetett.

2022. Május 21. 13:06, szombat | Életmód

Átalakul az internetes szolgáltatási piac, egyre többen vásárolnak az utolsó pillanatban

Megváltozott az online szolgáltatások piaca, a vevők óvatosabban döntenek, egyre többen csak az utolsó pillanatban vásárolnak, és átalakult a keresett szolgáltatások köre

2022. Május 18. 16:04, szerda | Életmód

Folyamatosan nő az elektromos autók akkumulátorának élettartama

A hatótávolság után a legnagyobb aggodalmat az akkumulátorok élettartama jelenti azoknak, akik fontolgatják, hogy elektromosra cserélik hagyományos üzemű autójukat:

2022. Május 17. 16:09, kedd | Életmód

Sokmilliárdos forgalmat generál a grillszezon

A grillkolbászok piaca átlépte a 4,5 milliárd forintos forgalmat a tavaly márciustól ez év februárjáig tartó időszakban, ami 7 százalékos értékbeli növekedés az egy évvel korábbihoz képest