Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 06. 14:41, szerda | PR
Forrás: (x)

Alumínium állvány, a „könnyűsúlyú” munkabiztonság

Alumínium állvány, a „könnyűsúlyú” munkabiztonság

A gurulóállványok a magaslati munkavégzés során biztos alapot nyújtanak a dolgozóknak. Ezt azonban nem csak nehézfémek alkalmazásával lehetséges elérni.

Az alumínium állványok könnyű, mobilis, mégis stabil megoldást kínálnak.

A gurulóállványok szerepe

A gurulóállványok azok számára jelentenek kézenfekvő megoldást, akik munkájukat jellemzően a magasban végzik. Ez vonatkozhat építési, javítási és más egyéb feladatokra is, a lényeg a magasság és a folyamatos mozgás biztosítása. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a gurulóállványok a munkavégzés során gurulnának. Fékezőrendszerüknek köszönhetően stabil alapot nyújtanak, ugyanakkor, ha mozgatásukra kerül a sor, könnyedén arrébb gördíthetők.

A magaslati munkálatok persze alapvetően veszélyesnek számítanak, így ezeknek a szerkezeteknek számos biztonsági előírást kell teljesíteniük. Ha az állványunk rendelkezik TÜV-tanúsítvánnyal, az tulajdonképpen garancia a biztonságra. Tulajdonképpen ezzel összegeztük is, hogy mely a két legfontosabb tulajdonság az állványok esetén: biztonság és mobilitás. Ennek megfelelően az anyaghasználat sem mindegy. A két elvárást pedig leginkább az alumínium állványok ötvözik magukban.

Könnyűfém, stabil alap

Az alumínium állványok neve értelemszerűen beszédes: ezen állványok alapanyaga a könnyűfémek közé tartozó alumínium. Bár az iparban sok esetben a nehézfémek csoportjába tartozó vas és acél kerül használatra gyártási alapanyagként, az alumínium is egyre nagyobb szerepet kap. Történik mindez azon tulajdonsága miatt, hogy könnyű súlya ellenére meglehetősen masszív, strapabíró anyagról van szó. Az állványok esetén pedig e két adottság nyerő párosnak számít.

Az alumíniumot tehát előszeretettel alkalmazzák az állványok alapanyagaként is. És mivel a gurulóállványok a legtöbb esetben ebből a fémből készülnek, így nem is igazán érdemes szétválasztanunk az elnevezést az alumínium állványoktól. Bármelyiket halljuk is, biztosak lehetünk benne, hogy megtaláljuk a piacon a számunkra megfelelő emelvényt, mely a megfelelő stabilitás biztosítása mellett a szállítás és mozgatás során is a kezünk alá dolgozik majd.

Mobilitás és biztonság

Bár a két fogalom nem a leggyakrabban használt páros, némely eseteben igenis megtalálható a kapocs. Elég pl. az autóiparra is gondolnunk, ahol sok elemet alumíniumból gyártanak, az autók mégis biztonságot nyújtanak utasaik számára. Az alumínium állványok esetén is hasonló a helyzet. A gyártásukkor használt alumínium könnyű súlyt kölcsönöz nekik ám ez nem megy teherbírásuk rovására. Az alumínium állványok strapabírása és teherhordási képessége az állványok mezőnyében is kiemelkedő.

Az ehhez párosuló könnyebb súly az állványok mozgatásakor jelenthet óriási előnyt. Ahogy említettük, egy állványt az adott feladat során is több helyen kellhet használni. Így a gurításkor nem hátrány, ha nem óriási súlyokat kell megmozgatni puszta kézzel. A mobilitás könnyítése a szállítás során is előny, hiszen az állványok szétszerelt állapotban kevés helyet foglalnak, súlyuk pedig továbbra is elhanyagolható. Az alumínium állványok tehát magukban hordozzák a biztonság könnyedségét.

Címkék: állvány, aluminium, TÜV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.