Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 25. 15:43, csütörtök | PR

Álomkonyhák táblásított fenyőből

Álomkonyhák táblásított fenyőből

Sokan szeretnének igazán meghitt hangulatú, természetes hatású konyhát kialakítani otthonukban.

Amennyiben egyedi az elképzelés és kreatív berendezésre, bútorokra van igény, de ugyanakkor megfizethető és könnyen beszerezhető alapanyagot szeretnénk használni, a fenyő lehet az ideális választás.

A táblásított fenyő számos előnyös tulajdonságának köszönhetően igencsak népszerű termék az asztalos iparban. Azonnal beépíthető, gyorsan feldolgozható, hiszen nem kell gyalulni, csiszolni vagy ragasztani. Többféle méretben beszerezhető, felületkezelhetősége nagyszerű és a csavarállósága is jó, így nem meglepő, hogy a táblásított fenyő közkedvelt segédeszköz a belsőépítészeti munkák során. Mivel könnyű dolgozni vele, ezért bútorok és polcok egyedi kialakításához, színvonalas kivitelezéséhez is jó választás.

Kifejezetten ízléses, időtálló konyhabútorokat lehet készíteni táblásított fenyőből. Az anyag környezetbarát és egészségügyi szempontból is pozitív jellemzőkkel bír, hiszen formaldehid kibocsátása igen alacsony. A felhasználás és az anyagválasztás széles mozgásteret hagy a fantáziának akár a tervezés, akár a megvalósítás terén. A vázszerkezethez, az egyes rekeszek belső burkolásához érdemes például laminált fenyő lapokat használni. Létezik csomós és csomómentes változat is, melyből a megrendelő ízlésének megfelelően választhat. A csomómentes verzió talán kicsit elegánsabb és letisztultabb összhatást eredményez, a csomós táblásított fenyőlappal pedig természetesebb hangulatot lehet kialakítani. Az ajtókat elkészíthetjük például borovi fenyőből, a felületkezeléshez pedig egy selyemfényű lakk igazán szép megoldás.

Táblásításra leggyakrabban lucfenyőt, erdei fenyőt vagy borovi alapanyagot használnak. A beszerzés előtt érdemes átgondolni, hogy milyen színű táblákkal szeretnénk dolgozni és ennek megfelelően fafajtát választani. A lucfenyő világosabb színű, a borovi pedig barna. Szintén fontos szempont a felhasználás helye, hiszen amennyiben a felületet gyakran fogja nedvesség, víz érni, akkor ennek megfelelő ragasztású terméket célszerű választani. Az anyagot szállítás közben is védeni kell az esőtől és a hótól, s a felhasználásig pedig fontos, hogy fedett, száraz helyen tároljuk.

A Káplár fatelep kínálatában egyaránt található táblásított luc fenyőlap és borovi is. Az alapanyag magas színvonalú megmunkálást tesz lehetővé, minden egyes bútordarab természetes hatású, mely ebből készül. A fenyő elegánssá, meghitté varázsolja a konyhát. Az erezet és a csomók véletlenszerűsége pedig változatossá, játékossá teszi a látványt. A cég nagy raktárkészletről és rugalmasan szolgálja ki partnereit. A termékeket akár online is meg lehet rendelni, a zökkenőmentes szállítást pedig az OSB futár biztosítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.