Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 16. 12:51, péntek | PR

Állólámpák megjelenése külterületen

Állólámpák megjelenése külterületen

A világítástechnika iparágának fejlődése következtében a kültéri megoldások között már az állólámpák is megjelentek.

Otthonunk belterületén már megszokhattuk, hogy a világítást stílusában fokozni legkönnyebben egy jól megválasztott állólámpával lehet.

Állólámpák arculata

Az állólámpa külső megjelenésével öltözteti, világításával segíti vagy dekorálja az otthonunkat. Mai világunkban a design és a költséghatékonyság már elválaszthatatlan társak lettek. Az állólámpát legtöbbször a funkciói figyelembe vétele mellett, mint egy dekorációs elem választjuk ki.
A lámpák esetében meghatározó a kialakításukhoz felhasznált anyagok mellett az is, hogy milyen izzóval üzemeltethető. A halogén vagy kompakt fénycsöves kivitelek kezdenek a háttérbe szorulni. Helyüket a kicsivel drágább LED-es technológiával működő lámpa megoldások veszik át. Ezzel költséghatékonyabban üzemeltethetőek, és sokkal hosszabb élettartamot biztosítanak, mint a hagyományos társaik.

Állólámpák előnyei

Kül- és belterületen egyaránt rendkívül jól kihasználhatóak a lámpa típus által nyújtott mobilitási lehetőségek. A lámpát egyszerűen és gyorsan áthelyezhetjük oda, ahol éppen szükségünk van annak fényére. A kültéri állólámpa megoldásoknak köszönhetően ezt a rugalmasságot már a kerthelyiségünkben, a teraszon, sőt akár az udvarunk közepén is kihasználhatjuk.
Az általános megvilágítási funkció mellett, az állólámpák dekorációs és hangulatteremtő eszközként is jól megállják a helyüket. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kültéri lámpa kiviteleket a lakókörnyezetünk stílusához illeszkedően megválasztani. Ennek köszönhetően az otthon töltött időt még tökéletesebbnek érezhetjük.

Kültéri előnyök

Jó hír, hogy a LED-ek költséghatékonyságán külterületen még tovább is faraghatunk, mivel már választhatunk a solar típusú lámpa kivitelek közül is. Ezek a világítótestek a fényforrásaik üzemeltetéshez a napenergiát használják fel. Napfényben töltődnek, és használta közben az onnan összegyűjtött energiából működnek.

A kültéri állólámpák a környezetbarát és energiatakarékos technológia előnyein kívül még kifejezetten nagy hatósugarú körben képesek az éj leple alatt nappali fényt árasztani. Az év korábban sötétedő szakaszában elengedhetetlen elemei az otthonunknak ezek a kültéri állólámpák. Fényüknek köszönhetően könnyedén tájékozódhatunk a sötétben, és biztonságosan, balesetmentesen közlekedhetünk a hatókörükben.

A kültéri állólámpákkal még nem ért véget a kerti világítási lehetőségek sora. A típusok variálásával, a különböző funkciókkal otthonunk látványát, és az otthon töltött idő élményét csak tovább fokozhatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.