Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Augusztus 16. 12:51, péntek | PR

Állólámpák megjelenése külterületen

Állólámpák megjelenése külterületen

A világítástechnika iparágának fejlődése következtében a kültéri megoldások között már az állólámpák is megjelentek.

Otthonunk belterületén már megszokhattuk, hogy a világítást stílusában fokozni legkönnyebben egy jól megválasztott állólámpával lehet.

Állólámpák arculata

Az állólámpa külső megjelenésével öltözteti, világításával segíti vagy dekorálja az otthonunkat. Mai világunkban a design és a költséghatékonyság már elválaszthatatlan társak lettek. Az állólámpát legtöbbször a funkciói figyelembe vétele mellett, mint egy dekorációs elem választjuk ki.
A lámpák esetében meghatározó a kialakításukhoz felhasznált anyagok mellett az is, hogy milyen izzóval üzemeltethető. A halogén vagy kompakt fénycsöves kivitelek kezdenek a háttérbe szorulni. Helyüket a kicsivel drágább LED-es technológiával működő lámpa megoldások veszik át. Ezzel költséghatékonyabban üzemeltethetőek, és sokkal hosszabb élettartamot biztosítanak, mint a hagyományos társaik.

Állólámpák előnyei

Kül- és belterületen egyaránt rendkívül jól kihasználhatóak a lámpa típus által nyújtott mobilitási lehetőségek. A lámpát egyszerűen és gyorsan áthelyezhetjük oda, ahol éppen szükségünk van annak fényére. A kültéri állólámpa megoldásoknak köszönhetően ezt a rugalmasságot már a kerthelyiségünkben, a teraszon, sőt akár az udvarunk közepén is kihasználhatjuk.
Az általános megvilágítási funkció mellett, az állólámpák dekorációs és hangulatteremtő eszközként is jól megállják a helyüket. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kültéri lámpa kiviteleket a lakókörnyezetünk stílusához illeszkedően megválasztani. Ennek köszönhetően az otthon töltött időt még tökéletesebbnek érezhetjük.

Kültéri előnyök

Jó hír, hogy a LED-ek költséghatékonyságán külterületen még tovább is faraghatunk, mivel már választhatunk a solar típusú lámpa kivitelek közül is. Ezek a világítótestek a fényforrásaik üzemeltetéshez a napenergiát használják fel. Napfényben töltődnek, és használta közben az onnan összegyűjtött energiából működnek.

A kültéri állólámpák a környezetbarát és energiatakarékos technológia előnyein kívül még kifejezetten nagy hatósugarú körben képesek az éj leple alatt nappali fényt árasztani. Az év korábban sötétedő szakaszában elengedhetetlen elemei az otthonunknak ezek a kültéri állólámpák. Fényüknek köszönhetően könnyedén tájékozódhatunk a sötétben, és biztonságosan, balesetmentesen közlekedhetünk a hatókörükben.

A kültéri állólámpákkal még nem ért véget a kerti világítási lehetőségek sora. A típusok variálásával, a különböző funkciókkal otthonunk látványát, és az otthon töltött idő élményét csak tovább fokozhatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 15:26, hétfő | PR

Nincs több leskelődés!

Találkoztunk már azzal a bosszantó helyzettel, amikor fürdőszobai ténykedésünk közben szembetaláltuk magunkat a kíváncsi szomszéd tekintetével?

2019. Szeptember 16. 15:23, hétfő | PR

Visszaszóljunk vagy sem?

Ismerős az a jelenet, amikor kollégáddal azon vitatkoztok, hogy ki hívja vissza a jelentkezőt.

2019. Szeptember 06. 17:03, péntek | PR

A legjobb zsírégető óra Budapesten

Ne higgy a furábbnál furább csodaszereknek – ha fogyni, formálódni szeretnél, az egészséges táplálkozás mellett a megfelelő mozgásra van szükséged céljaid eléréséhez. Itt a biztos recept!

2019. Szeptember 06. 17:01, péntek | PR

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Ha otthonunk berendezéséről van szó, akkor a legnagyobb fókuszt általában a nappali és annak kanapéja kapja, pedig ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb a konyha és az étkező berendezése.