Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 18. 07:30, péntek | Belföld
Forrás: mti

Állapotos asszony, férje és gyerekük halálát is okozta - Elítélték

Állapotos asszony, férje és gyerekük halálát is okozta - Elítélték

Másodfokon jogerősen 5 év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki 2014-ben a Mezőfalva és Nagyvenyim közötti úton balesetet okozott.

A balesetben egy várandós anya, a férje, valamint egyik gyerekük meghalt, a másik gyerek súlyosan megsérült.

A törvényszéknek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint első fokon a Dunaújvárosi Járásbíróság 2017 júniusában a vádlottat közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, akkor négy év szabadságvesztést kapott, valamint öt évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett.

Másodfokon a Székesfehérvári Törvényszék az elsőfokú bíróság eljárását törvényesnek, az általa megállapított tényállást megalapozottnak találta. Ugyanakkor a vádlott büntetését öt év szabadságvesztésre súlyosbította, továbbá hat évre tiltotta el a járművezetéstől.

A jogerős ítéletben a bíróság megállapította, hogy 2014. november 1-jén este - ködös időben - a vádlott kocsijával egy kocsisor előzésébe kezdett, majd észrevette, hogy szemből egy busz közeledik. A baleset elkerüléséért hirtelen kormánymozdulattal visszatért a saját sávjába és nekiütközött a szabályosan közlekedő egyik autónak, amely így frontálisan ütközött az busszal.

E személykocsi vezetője - egy állapotos asszony -, a férje, valamint egyik gyermekük olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Másik gyermekük súlyos sérülést szenvedett.

Címkék: ítélet, baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során