Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 07. 18:33, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: A lakosság türelmét és együttműködését kérjük

Áldozó Tamás: A lakosság türelmét és együttműködését kérjük

A városvezető ismertette a koronavírus-járvány kapcsán ismert legfrissebb adatokat, és szólt a pápai kórházban kialakult helyzetről is.

A polgármester eredménynek tartja, hogy az augusztusi helyzetet követően - szemben az országos hírekkel - Pápán nem volt szükség az iskolakezdést követően intézményi korlátozásra, bízik benne, hogy a jövőben is ez így marad. Áldozó Tamás a karanténok és a fertőzöttek számát ismertetve azt mondta, azok stabilizálódni látszanak, nincsenek nagy elmozdulások, ami szerinte az országos statisztikákhoz viszonyítva pozitívnak tekinthető.

Jelenleg 27 fertőzött van Pápán, az elkülönítések száma viszont enyhén nő, közülük valószínűleg lesznek olyanok, akiknél igazolni fogják a vírus jelenlétét. A járványügyi megfigyelés alatt állók száma 42.

A pápai kórházban kialakult helyzettel kapcsolatban a városvezető elmondta, a kórháznak nem fenntartója, és nem is tulajdonosa a pápai önkormányzat, ezért nem nyilatkozott a kérdésben. - Biztosak vagyunk abban, hogy sokaknak jelent nehézséget, hogy az egészségügyi rendszer nem az eddig megszokott rendben működik, de kérjük mindenkinek a türelmét és együttműködését, hiszen a bevezetett korlátozásoknak megalapozott indokai vannak - hangsúlyozta a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.