Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 26. 13:32, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Akinek volt tavaly parkolási bérlete, az az ideit mindössze kéthavi díjért megveheti

Akinek volt tavaly parkolási bérlete, az az ideit mindössze kéthavi díjért megveheti

Keddtől kell újra fizetni Pápán a parkolásért. A tavalyi bérletek június 5-ig érvényesek, viszont akinek nincs bérlete és nem vált parkolójegyet, azt megbüntetik.

Minden olyan helyen, ahol korábban fizetni kellett a parkolásért, kedd óta újra jegyet kell váltani. Az egyetlen kivétel a kórház előtti terület, ahol az oltásra igyekvők továbbra is ingyenesen megállhatnak, viszont csak ők várakozhatnak itt.

Az önkormányzat igyekszik kompenzálni azokat, akik a tavalyi évre megváltották a bérletet, hiszen 2020-ban is kiesett összesen 5 hónap, amikor nem kellett díjat fizetni. - A város vezetése úgy döntött, hogy az idei parkolóbérletek díja ezzel a tavalyi időszakkal csökken. Mivel az idei évből is 5 hónap eltelt már, ezért mindössze 2 hónap díjáért válthatók meg az idei parkolási bérletek azoknak, akik a tavalyi évre váltottak bérletet - mondta el Bakó István. A Városgondnokság igazgatója hozzátette, a legegyszerűbb, ha valaki felmutatja a tavalyi kártyáját igényléskor, de aki elvesztette, vagy nem találja, annak a társaság saját nyilvántartásából előkeresik az igazolást.

A kedvezmény a teljes árú és a kedvezményes bérletekre is vonatkozik. A bérletesek számára az ügyéntézés miatt két hetes türelmi idő áll rendelkezésre, a tavalyi bérletek június 5-ig érvényesek. Aki az idei évben nem kíván bérletet vásárolni, azt nem tudja kompenzálni a Városgondnokság. Az újonnan belépőknek fél éves parkolási bérletet kell váltaniuk az idei évre.

Azoknak, akiknek nincs bérletük és jegyet kell váltaniuk, nincs türelmi idő. Az elmúlt két nap talasztalaitai alapján a Városgondnokság igazgatója elmondta, volt aki félreértelmezett valamit és azt gondolta, hogy májusban még nem büntetik meg azt, aki nem vált parkolójegyet, ez nem igaz.

Unger Tamás alpolgármester elmondta, az önkormányzat számára nem volt kérdés, hogy kompenzálják a bérlettel rendelkezőket, hiszen nem az ő hibájuk volt, hogy nem tudták igénybe venni a megvásárolt szolgáltatást. Hozzátette, az elmúlt napokban már látszik, hogy újra fizetni kell a parkolásért, hiszen amíg ingyenes volt, voltak, akik gépjármű tárolásra használták a közterületű parkolókat és nagyon kevés volt a szabad hely. Most újra könnyebben talál helyet az, aki ügyintézési céllal érkezik a belvárosba - hangsúlyozta az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.