Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2021. December 18. 10:53, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Akciófilmbe illő módon kapták el a bűnözőt

Akciófilmbe illő módon kapták el a bűnözőt

Akciófilmbe illő jelenetek közepette fogták el a gödöllői rendőrök a 45 éves tolvajt.

Hazatérve, kapujukat tárva-nyitva találta egy kerepesi házaspár december 16-án este. Házukban káosz és rendetlenség tárult szemük elé, az udvarról autójuk eltűnt. Míg a férfi tárcsázta a segélyhívót, felesége kirohant az utcára, és egy éppen ott haladó rendőrautót intett le, beszámolt a történtekről – közölte a rendőrség.

Az egyenruhások információik birtokában indultak, percekkel később megpillantották a keresett autót, igazoltatni akarták a sofőrt. Az autóban ülő férfi többszöri fény- és hangjelzésre sem volt hajlandó megállni, kis idő múlva lassított, majd kiugrott a még guruló kocsiból és futásnak eredt. Az autó árokba csúszott, a rendőrök kipattantak a szolgálati kocsiból, és utánarohantak, közben értesítették kollégáikat. A menekülő férfit árkon-bokron, kerítéseken átugorva, telkeken keresztül üldözték, majd végül feladta a harcot, és egy út menti patakmederben próbált megbújni. Nem sikerült, bilincselték és előállították – részletezte a rendőrség.

A hajléktalan életmódot folytató 45 éves L. János részletes beismerő vallomásában elmondta, hogy a ház előtt sétált, amikor megpillantotta az udvaron lévő, mozdítható értékeket, úgy gondolta elhozza, majd eladja azokat. A kerítésen átmászva azonban kedvet kapott, hogy a házban is szétnézzen, amit csak ért összepakolt. Hogy szállítás körüli gondjait megoldja, jó öltetnek látta megrakni az udvarban lévő autót, azzal folytatta útját. Tervei szerint Gödöllőn az erdőben állt volna meg éjszakára, alvás után a lopott cuccokat eladta volna valakinek, a kocsit pedig egyszerűen az erdőben tervezte hagyni. A pénzből ennivalót, cigarettát, sört és pálinkát akart venni, elképzeléseit azonban keresztülhúzták a rendőrök.

Az őrizetbe vett L. János ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának kezdeményezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:47, péntek | Kék hírek

Dílerbandát számoltak fel Hajdú-Bihar megyében

Egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet hét tagját fogták el a rendőrök kedden Hajdú-Bihar megyében - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

2022. Május 19. 14:08, csütörtök | Kék hírek

Tizenhatszorosan körözték, elfogták

A fővárosi nyomozók elfogták a tizenhatszorosan körözött férfit.

2022. Május 19. 07:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték az élettársát meggyilkoló nagyari férfit

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly májusban féltékenységből halálra szurkálta élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyarban.

2022. Május 18. 15:02, szerda | Kék hírek

Bozótvágóval rabolta ki idős áldozatát

Őrizetbe vették a nyomozók a berekböszörményi rablás feltételezett elkövetőjét.