Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 16. 13:41, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Akcióban a trükkös tolvajok és csalók

Akcióban a trükkös tolvajok és csalók

Az elmúlt héten egy 86 éves Pápa környéki településen élő nénitől illetve egy 43 éves úrkuti férfitől is sikerült pénzt kicsalnia ismeretlen személyeknek.

A két különböző korosztályhoz tartozó sértettet két különböző mesével csalták lépre az elkövetők.

2011. 08. 09-én az idős hölgyet egy magát villanyóra leolvasónak kiadó férfi kereste fel és 10.000 Ft készpénzt kért tőle. A néni mit sem sejtve, készségesen átadta neki a bankjegyet, ám azt a szélhámos sérültnek találta, majd addig-addig próbálkozott, míg a sértett valamennyi megtakarított pénzét – 700.000 Ft-ot – átadta neki. Ezt követően az ál villanyóra leolvasó készségesen vállalkozott arra, hogy a sérült pénzeket egy órán belül kicseréli. Ígéretét azóta sem teljesítette, így a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást  ellene.

2011. 08. 11-én az úrkuti férfit rejtett telefonszámról hívta fel egy illető, aki azt a jó hírt tudatta vele, hogy telefonszáma egy gépi sorsoláson vett részt és ennek eredményeként ő az a szerencsés, aki a 750.000 Ft-os díjat megnyerte. A nyereményhez való hozzájutásnak viszont az volt a feltétele, hogy 15 percen belül fel kellett töltenie 12.000 Ft-ot a hívó által megadott regisztrációs számra. A hiszékeny férfi ennek eleget is tett, majd amikor a telefonáló azt közölte vele, hogy sikertelen volt a regisztráció, ezért töltsön fel még egyszer 12.000 Ft-ot, akkor már gyanússá vált a dolog. Amint letette a telefont, azonnal megvilágosodott előtte, hogy a regisztrációs szám nem volt más, mint valakinek a mobilszáma, azaz feltöltötte egy ismeretlen személy telefonkártyáját. Az ismeretlen személy ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt  indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.