Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2012. Szeptember 01. 19:52, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Aegon lakótelepi nap

Aegon lakótelepi nap

A borongó időjárás ellenére több százan vettek részt a 9. alkalommal megrendezett városrészi napokon. A délelőtti főzőverseny bevételét a Weöres Sándor Általános Iskola javára ajánlották fel.

10 évvel ezelőtt, 2002-ben adták át a Kilián lakótelepen az Aegon biztosító támogatásából megépült játszóteret, melynek első születésnapján rendezték az első lakótelepi napot. A rendezvény a legrégebbi és egyben a legnépszerűbb városrészi nap Pápán. A szervezők idén is minden korosztályra gondoltak, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A gyermek és felnőtt sportrendezvények mellett volt főzőverseny, színpadi produkciók, lovaskocsikázás, lufi- és arcfestés, ugrálóvár, de a város rendezvényein megszokott faházakból lehet enni-inni is. Este Delhusa Gjon és Dj Béci karaoke estje szórakoztatta a Kiliáni közönséget.

A délutáni megnyitón beszédet mondott dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester. Mindketten kiemelték, hogy a városrészi napok nagy szerepet játszanak a közösségépítésben, és megköszönték mindazok munkáját, akik tettek azért, hogy ez a nap létrejöhessen. Unger Tamás szerint többek között azért lehet sikeres a kiliáni napok, mert minden évben meg tudott újulni. – Idén ilyen volt - a gyermekek nagy örömére - az un. kalandhajó, valamint a streetball. A tavalyi évben elindult főzőverseny is az idei évben tudott kiteljesedni, hiszen a tavalyi 16 csapattal szemben ebben az évben 23 állt a bogrács mellé – mondta az alpolgármester, majd a pörköltfőző verseny teljes bevételét, több mint százezer forintot adott át Horváth Attilának, a Weöres iskola igazgatójának, hozzátéve, az iskola megtette a magáét ezért a támogatásért, hiszen 6 csapatot is indított a versenyben.

Címkék: városrészi nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:06, csütörtök | Helyi

Meglopta lakótársait a munkásszállón

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a Zala megyei férfival szemben, aki a lakótársainak értéktárgyait tulajdonította el egy pápai munkásszállóról.

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse