Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. December 04. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Volvóval szövetkezik a Rába

A Volvóval szövetkezik a Rába

Szándéknyilatkozatot írt alá a Rába a Volvo Bus Corporationnel, ami alapján akár már 2013 első negyedévében megállapodás születhet közös buszgyártásról. A Rába közleménye szerint a magyar tartalom a közösen gyártott járművekben idővel elérheti a 30 százalékot az egyes fázisok Magyarországra történő telepítésével.A bejelentés ténye nem teljesen meglepő, hiszen a mendzsment az elemzői tájékoztatóján már jelezte, hogy 2012 végéig még érkezik egy nagy bejelentés.

Korábban már pletykálták, hogy a Volvo lehet a Rába fontos partnere a buszgyártás felélesztésében, de más sajtóértesülések ezt cáfolták - írták a KBC Equitas elemzői.

A szándéknyilatkozat tartalmazza az üzleti modell lényegi részeit. Ez a szerződés viszonylag közeli időpontjával együtt arra utal, hogy a vizsgálatok előrehaladottak, és elég nagy valószínűséget adhatunk neki, hogy sikerrel zárulnak majd. Ez kifejezetten jó hírnek tekinthető az elemzők szerint.

A Rába közleménye alapján a közösen gyártandó járművekben felhasznált import alkatrészeket a Volvo további megrendeléseivel ellentételezi, ami további Volvo megrendeléseket jelenthet, illetve elképzelhető, hogy a Volvo a Rába futómű-üzletágának komplexebb termékeire is újabb megbízásokat adhat.

Október végi Radar hírlevelünkben vételi ajánlást fogalmaztak meg az elemzők a Rába részvényeire. Az érvelés egyik fontos pillére volt, hogy a Rába lényeges szereplő lehet az állami buszstratégia megvalósításában, és a Volvo partnersége óriási üzleti lehetőséget jelent a Rába számára. Ezt a Rába mai közleménye megerősítette.

Egyelőre nem mutat nagy elmozdulást az árfolyam, a részvény a pénteki záróár környékén mozog. A 886 forintos nyitóárról ugyanakkor 11 órakor, a közlemény megjelenése után látványosnak mondható ugrással emelkedett 905 forintig az árfolyam.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.