Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 02. 08:32, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Várkert helyett a Hagyományok Hegyén épül meg a történelmi játszóvár

A Várkert helyett a Hagyományok Hegyén épül meg a történelmi játszóvár

Egy olyan történelmi játszóhelyről van szó, amely a lombkoronák magasságában helyezkedik el. A látványos projekt a Bakonyerdő Zrt. közjóléti tevékenységének részeként valósulhat meg.

Dr. Szekrényes Tamás, A Bakenyerdő Zrt. termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta, arra a következtetésre jutottak – közösen a pápai városvezetéssel – hogy az értékekre való odafigyelés keretében, a műszaki nehézségek miatt a történelmi játszóvár helyszínének a Hagyományok Hegyét jelölik ki a Várkert helyett. A tervek szerint ez a lombkoronák magasságában elhelyezkedő történelmi játszótér remekül illeszkedik majd a már korábban, szintén a Bakonyerdő közreműködésében elkészült kilátóhoz és alkalmas lesz a gyermekek környezettudatos nevelésének és a családok természeti környezetbe való kicsábításának elősegítésére – hangsúlyozta az igazgatóhelyettes hozzátéve, reményeik szerint a jövő év folyamán el is készül a látványos projekt.

Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke elmondta, kiválóan illeszkedik a Bakonyerdő terve a hely koncepciójába, amely a történelem, a néprajz és a természetismeret köré csoportosul, ezzel az attrakcióval bővülnek a hegy szolgáltatásai, így remélhetőleg egyre több családot láthatnak majd vendégül.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, kiváló a pápai önkormányzat és a Bakonyerdő Zrt. közötti együttműködés, amelynek jó példája ez a projekt is. A városvezető hozzátette, a történet mindhárom résztvevőjének célja közös, vagyis hogy még inkább olyan hely legyen a Hagyományok Hegye, amely a pápaiak pihenését szolgálja. - Ha pedig a pihenésen túl történelmi tudást is át tudunk adni a jövő generációjának, akkor elértük a céljainkat – mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.