Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Szeptember 16. 09:05, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

Többek között ezek szerepelnek Áldozó Tamás programjának tizedik pontjában.

A korábbi évtizedekben számos intézményi rekonstrukciót hajtottunk végre (Napsugár Bölcsőde, Csókai, Erzsébetvárosi, Tókerti óvodák, Munkácsy, Erkel, Tarczy iskolák, a mezőgazdasági szakképző bővítése stb.), de maradt még feladat a jövőre is - írja a pont taglalásakor a polgármester-jelölt a facebook-on.

A tizedik programpontban szerepel

  • az intézmények (elsősorban az óvodák) energetikai megújításának befejezése, a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű igénybevétele.
  • A Városgondnokság, a múzeum és a könyvtár raktárkapacitásainak bővítése, az erzsébetvárosi orvosi rendelő kiváltása.
  • A Türr gimnázium rekonstrukciója új tornaterem építésével az önkormányzat tulajdonában lévő Csáky utcai telken, a rekonstrukcióval egyidőben
  • a Csáky utca és a Pálos tér rendezése.

Tekintettel arra, hogy a Türr gimnázium rekonstrukciójának költségeit (3-4 milliárd forint) az önkormányzat saját költségvetéséből a következő években még nem képes biztosítani és a rekonstrukcióra pályázni sem lehet, ezért a magyar kormánnyal kell megállapodni hazai források biztosításáról. A tervezett projekt részleteiről a tankerület és az önkormányzat folyamatosan egyeztet - írja Áldozó Tamás.

A beavatkozás eredményeként az energetikai beruházások az intézmények működtetésében jelentős megtakarításokhoz vezetnek. A működésben felszabaduló források további fejlesztések megvalósítását teszik lehetővé - áll a bejegyzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

2019. Október 22. 12:26, kedd | Helyi

Szavazzon, hogy melyik fejlesztést tartja a legsürgetőbbnek

Az egyik helyi hírportál szavazásra bocsát öt olyan fontos beruházási tervet, amelyek a választási kampányban merültek fel lakossági igényként.

2019. Október 22. 10:42, kedd | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy autó Lovászpatonánál

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.