Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. Szeptember 16. 09:05, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

Többek között ezek szerepelnek Áldozó Tamás programjának tizedik pontjában.

A korábbi évtizedekben számos intézményi rekonstrukciót hajtottunk végre (Napsugár Bölcsőde, Csókai, Erzsébetvárosi, Tókerti óvodák, Munkácsy, Erkel, Tarczy iskolák, a mezőgazdasági szakképző bővítése stb.), de maradt még feladat a jövőre is - írja a pont taglalásakor a polgármester-jelölt a facebook-on.

A tizedik programpontban szerepel

  • az intézmények (elsősorban az óvodák) energetikai megújításának befejezése, a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű igénybevétele.
  • A Városgondnokság, a múzeum és a könyvtár raktárkapacitásainak bővítése, az erzsébetvárosi orvosi rendelő kiváltása.
  • A Türr gimnázium rekonstrukciója új tornaterem építésével az önkormányzat tulajdonában lévő Csáky utcai telken, a rekonstrukcióval egyidőben
  • a Csáky utca és a Pálos tér rendezése.

Tekintettel arra, hogy a Türr gimnázium rekonstrukciójának költségeit (3-4 milliárd forint) az önkormányzat saját költségvetéséből a következő években még nem képes biztosítani és a rekonstrukcióra pályázni sem lehet, ezért a magyar kormánnyal kell megállapodni hazai források biztosításáról. A tervezett projekt részleteiről a tankerület és az önkormányzat folyamatosan egyeztet - írja Áldozó Tamás.

A beavatkozás eredményeként az energetikai beruházások az intézmények működtetésében jelentős megtakarításokhoz vezetnek. A működésben felszabaduló források további fejlesztések megvalósítását teszik lehetővé - áll a bejegyzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 07:26, szombat | Helyi

Mobilhangárokkal gazdagodott a Bázisrepülőtér

Telepíthető repülőgép-karbantartó és -tároló állóhely: ez a hivatalos megnevezése azoknak a mobilhangároknak, melyek az MH Pápa Bázisrepülőtéren adnak otthont a Kecskemétről átmenetileg odaköltözött Gripeneknek.

2019. December 07. 07:17, szombat | Helyi

Összevont ellenőrzést tartottak a pápai a használtcikk-piacon

A bűncselekmények megelőzése volt a célja a pápai akciónak.

2019. December 07. 06:19, szombat | Helyi

Lezárt akta: Nem adott elsőbbséget a motorosnak

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 18 éves pápai sofőrrel szemben folytatott.

2019. December 06. 12:05, péntek | Helyi

Letépte a ruhákról az áruvédelmi eszközt

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2019. december 4-én délelőtt, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel.