Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 30. 08:07, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Pápa-ma.hu

A többségi Fideszt leszavazta az ellenzék a Képviselőtestületben

A többségi Fideszt leszavazta az ellenzék a Képviselőtestületben

Az az érdekes helyzet állt elő a csütörtöki testületi ülésen, hogy a nagy többségben lévő Fideszes városatyák mégsem voltak elegen a költségvetés módosításához.

Több önkormányzati képviselő is hiányzott a tegnapi testületi ülésről, ezért nem sikerült módosítani a költségvetési rendeletet. A tárgyaláskor hét fideszes, két MSZP-s és egy Jobbikos képviselő volt jelen (az ülésen nem vett részt: dr. Vörös Ibolya, dr. Hermann István, Grőber Attila, Máté István pedig később érkezett meg). Többen voltak tehát a Fideszesek, viszont a módosításhoz úgynevezett minősített többség lett volna szükséges - ez Pápa esetében nyolc fő egyhangú szavazatát jelentené - hét igen és három nem szavazattal nem fogadták el a képviselők a módosítást. Erre azért lett volna szükség, mivel pápai civil szervezetek, mint pl. a Rákóczi Szövetség, működését támogató meghívásos pályázati rendszert iktattak be.

Emellett az ülésen hat napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Módosították többek között az önkormányzat SZMSZ-ét, a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról szóló rendeletet, a közterület használatáról és a reklámozás rendjéről szóló rendeletet valamint elfogadták a város új sportkoncepcióját.

Új zebrák

A vegyes ügyeknék többek közötttöbb pályázat sorsáról is döntött a testület.Városunkban tervezés alatt áll összesen 5 db gyalogos átkelőhely létesítése, melyeket a Celli úton (Tesco és Aldi áruházak között), a Tókert utcában és a Dózsa György utcában (2 db a Bóbita bölcsőde megközelítését szolgálja), a Szabadság utcában (a Spar és a helyijárati buszmegálló között), valamint az Erkel utcában (Zárda utca és Fáy ABC között) festenék fel.

Zárt ülésen döntöttek arról a képviselők, hogy dr. Lukács Endrét Németh Tamás váltja a Pápai Városfejlesztési Társulás Kft. élén, valamint most szavaztak a kovásznai delegáció tagjairól is.

Címkék: önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.