Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 16. 07:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), portfolio,hu, mti

A többség kinyit vasárnap

A többség kinyit vasárnap

De nem mindegyik, van, aki a dolgozók érdekeit helyezi előtérbe!

A Tesco-Global Áruházak Zrt. pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy április 17-én, vasárnap áruházai közül 147-et megnyit (a pápait is) a vásárlók előtt, miután pénteken kihirdették és szombaton hatályba lép a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzésre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló törvény. Az érintett áruházak vasárnap reggel 6 - bizonyos áruházak reggel 5 - és este 10 óra között várják a vásárlókat. Az áruházakban kizárólag azok a munkatársak dolgoznak majd, akik önként vállalták a vasárnapi munkavégzést - hangsúlyozta a cég.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. - mint közleményében fogalmaz - a vásárlói igényekre tekintettel vasárnap kinyitja mind a 108 áruházát, miután hatályba lép a vasárnapi zárva tartás visszavonásáról szóló törvény. Az Aldi üzletei április 17-től vasárnaponként 8 és 18 óra között lesznek nyitva. Az Aldi 2008-ban nyitotta meg első áruházát Magyarországon, jelenleg több mint 2000 magyar munkavállalót foglalkoztat.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. fokozatosan vezeti be új nyitvatartási rendjét, így április 17-én csak a már korábban is betervezett 67 egység tart nyitva - közölte a társaság. Öt olyan Spar szupermarket várja majd a vásárlókat, amely a most hatályát vesztő törvény szerinti egy szabadon választható vasárnapi napot április 17-én kívánt felhasználni. Az üzletek szándékukat jogszerűen, az előírt határidőt betartva, a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó egyes törvények módosításáról rendelkező jogszabály elfogadásától függetlenül már korábban bejelentették - hangsúlyozta a Spar.

A Lidl Magyarország korábbi tájékoztatását pénteken megismételve azt közölte: az áruházlánc a munkavállalók érdekeit is szem előtt tartva megvizsgálta a boltok működési rendjét. A csaknem 4000 dolgozó érdekeit képviselve, az elkészült heti munkaidő-beosztásokat tiszteletben tartva úgy döntöttek, hogy most vasárnap még nem nyitják ki az üzleteket. A törvény hatályba lépése után a Lidl az abban foglaltaknak megfelelően fog eljárni - írták.

A Penny Market azt a döntést hozta, hogy valamennyi üzletük reggel 8-tól 18 óráig nyitva tart vasárnap. Ugyanakkor ezen a vasárnapon a munkavégzés kizárólag önkéntes alapon történik, amelyért a törvényi mértéknél lényegesen magasabb, 200 százalékos pótlékot fizetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.