Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 07. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

Az Obesity Society éves ülésén mutatták be a kutatók azokat az eredményeket, amelyek szerint a tizenévesek bár gyakran esznek gyorséttermekben, fogalmuk sincs arról, hogy mennyi kalória van egy-egy fogásban.

A tanulmányban 547 fiatal vett részt, akik mind 11-20 év közöttiek voltak. A kutatók arra kérték őket, hogy miután megebédeltek egy gyorsétteremben, becsüljék meg, hogy mennyi kalóriát vittek be a szervezetükbe. A kísérletben részt vevő gyorséttermek között a legnépszerűbb cégek mellett kifejezetten édességekre specializálódott amerikai étteremláncok is voltak.

Az eredményekből végül kiderült, hogy a résztvevők 80 százaléka alábecsülte azt, hogy mekkora a tápértéke egy adott ételnek. Sőt, 30 százalékuk még 500 kalóriánál is többet tévedett negatív irányba - írja a USA Today című internetes kiadvány.

Az adatok azt mutatták, hogy akik egy 1000 kalóriás ebédet fogyasztottak el, azok átlagosan 350 kalóriával becsülték alá a bevitt kalóriák mennyiségét, akik pedig 1500 kalóriás ebédet ettek meg, azok között nem volt ritka az sem, hogy 700 kalóriát tévedtek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.