Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Január 09. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A tervező tervez, a gyalogos pedig a legrövidebb úton megy

A tervező tervez, a gyalogos pedig a legrövidebb úton megy

Mint ismeretes, elkészültek az új sétányok a Várkertben, ám azok nem minden esetben a legrövidebb útvonalon haladnak, a járókelők pedig jól láthatóan felülírják a tervekben szereplő útvonalakat.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Zöld Város Projekt keretében megújuló Várkert tervezési szakaszában a tervezők és a városvezetés között voltak vitás pontok az útvonalak kialakítása kapcsán. A városvezetés azzal érvelt, hogy a Várkert nem pusztán közpark, hanem közlekedési útvonal is, vagyis sokan a parkon keresztül érik el úticéljukat, sok esetben például a vasútállomást. Több ponton módosították is a terveket, ám nem mindenhol. A talán legforgalmasabb útvonal, amely lényegében az Ady sétány és az Esterházy út közötti legrövidebb útvonal, az új kialakításban egy jókora kanyarulatot kapott. Egy rekreációs sétára tökéletesen alkalmas, sőt arra is, hogy így a park korábban kevésbé használt részei is megközelíthetőek lettek, ám aki csupán keresztül akar sétálni a Várkerten, az bizony levágja ezt a kanyart - ahogy erre Unger Tamás alpolgármester közösségi oldalán fel is hívja a figyelmet.

- Tipikus példája a projektjeink során tapasztalható tervezői magatartásnak: az önmegvalósítás teljes előtérbe helyezése a praktikummal és az évtizedes szokásokkal szemben. Ugyan többségében nem mérnökök vagyunk, de mi is tudjuk: két pont között a legrövidebb út az egyenes (vagy ahhoz nagyon közelítő görbe). Láthatóan a Várkertben közlekedők is tudják. Hiába kértük a régi közlekedési útvonalak és főleg az (egykori) főútvonalnak tekinthető járda esetében a park két fő bejárata, tehát az Eszterházy út és Gróf út közötti majdnem egyenes járdakapcsolat megtartását, a tervezők ezt nem vették figyelembe. A gyalogosok érzékelhetően a praktikum szerint cselekszenek. Igazuk van. Ezek után nem sokat várathat magára ennek az útvonalnak a legalizálása és a többi szakaszhoz hasonló kiépítése - írja Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.