Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 17. 14:57, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Teleki utca páratlan oldalán is megújul a járda

A Teleki utca páratlan oldalán is megújul a járda

Tavaly épült újjá a gyalogút az utcában, a Weöres Iskola felőli oldalon, most pedig az út túlsó felén dolgoznak.

381 méter hosszan, 458 négyzetméteren készül új burkolat, a pápai járdaépítések már megszokott technológiájával, vagyis a járda új alapot is kap - tudtuk meg Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elmondta, az idei évben közel 200 millió forintot fordítottak járdafelújításra, az útfelújítások kapcsán megújuló gyalogutakat is beleszámolva. Hozzátette, sok munka van még hátra a városban, ezért a következő években is folytatódik a járdafelújítási program. A polgármestertől megtudtuk, a Teleki utcában a járda rossz állapota mellett az intézményi környezet és a nagy gyalogosforgalom indokolta a felújítást.

A beruházás összértéke meghaladja a 8 millió forintot. A Városfejlesztő Kft. alvállalkozó bevonásával készíti el a munkát, melyet közbeszerzési eljáráson választottak ki. Az új járda legkésőbb december 20-ig elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.