Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 23. 08:11, péntek | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Varga György

A tavaly is győztes hajó nyerte az 53. Kékszalagot

A tavaly is győztes hajó nyerte az 53. Kékszalagot

A tavaly is győztes, Vándor Róbert kormányozta RSM haladt át elsőként az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán csütörtök este.

A gyenge szélben rajtoló verseny utolsó szakasza a címvédő és az időrekordot tartó Józsa Márton vezette Fifty-Fifty nagy küzdelmét hozta, melyből végül pár perccel az RSM került ki győztesen, 11 óra 42 perc 12 másodperc alatt teljesítve a távot.

Az élen végző hajó legénységének tagjai: Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András.

A harmadik helyen a két évvel ezelőtti győztes, Petrányi Zoltán kormányozta AUDAX Django ért célba.

A további sorrend: 4. Ribstory (Behek István), 5. MKB-Euroleasing Prospex (Kaiser Kristóf), 6. Nanushka Forestay (Váradi Szabó János), 7. New Black Jack (Roland Gabler), 8. PreVital (Litkey Farkas)

Az idei Kékszalagra 556 hajó nevezett.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A hajósoknak a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres távot kell teljesíteniük.

Tavaly, rendkívül szélcsendes versenyen a Vándor Róbert vezette RSM2 katamarán 17 óra 52 perc 57 másodperces idővel győzött.

A versenycsúcsot a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty - egy kétárbocos, magyar fejlesztésű katamarán - tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt ért célba. A legtöbbször, tizenháromszor Litkey Farkas nyerte meg Kékszalagot.

Címkék: balaton, hajó, Kékszalag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.