Városlista
2019. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2019. Július 09. 11:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A takácsi oviban jártak a rendőrök

A takácsi oviban jártak a rendőrök

A pápai rendőrök a takácsi óvoda növendékeinek tartottak előadást a közlekedés alapvető szabályairól.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa a takácsi Bóbita Óvodában tartott közlekedésbiztonsági foglalkozást 2019. július 8-án délelőtt. A program során a gyerekek a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a személyautóban történő utazás legfontosabb szabályairól kaptak tájékoztatást. Egy mágneses oktató tábla segítségével a rendőr bemutatta a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát és kitért a biciklizés során ajánlott védőfelszerelések használatára és fontosságára is. Elmondta az óvodásoknak, hogy a kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Hangsúlyozta azt is, hogy a megfelelő védelem érdekében figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére.

Az elsajátított ismereteket később önállóan mutathatták be a táblán a növendékek, a feladatokat jól végrehajtók ajándékot kaptak.

Ezt követően az intézmény udvarán felállított KRESZ pályát vették birtokba a gyerekek lábbal hajtós kismotorral. Az útvonalat gyalogos-átkelőhely és KRESZ táblais nehezítette, a pályán esetenként az előttük áthaladó gyalogosoknak is elsőbbséget kellett adniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 19:16, szerda | Helyi

A forradalom és a szabadságharc igazsága évről évre teljesebb

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett ünnepi megemlékezést Pápa város önkormányzata.

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

2019. Október 22. 12:26, kedd | Helyi

Szavazzon, hogy melyik fejlesztést tartja a legsürgetőbbnek

Az egyik helyi hírportál szavazásra bocsát öt olyan fontos beruházási tervet, amelyek a választási kampányban merültek fel lakossági igényként.

2019. Október 22. 10:42, kedd | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy autó Lovászpatonánál

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.