Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2011. Október 14. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A taj-kártya igénylésére is lehetőség lesz itt

A taj-kártya igénylésére is lehetőség lesz itt

Harmincegy új ügykör kerül a kormányablakokhoz hétfőtől – közölte Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Így ezentúl – a már meglévő 30 ügykör mellett – a kormányablakokban lehetőség lesz például fogyasztóvédelmi panaszokat bejelenteni, taj-kártya, európai egészségbiztosítási kártya igénylését, valamint őstermelői igazolvány kiadása iránti kérelmet benyújtani, és bejelentést tenni parlagfűvel „fertőzött” ingatlanról.

Szabó Erika elmondta, az ügykörbővülés külön költséget nem jelent, a szükséges informatikai háttér is rendelkezésre áll. Hozzátette, az ügyintézés lehetőségének szélesedéséről van szó, ugyanis a szakigazgatási szervezetek ügyfélszolgálatain továbbra is intézhetők lesznek a hétfőtől a kormányablakokhoz bekerülő ügyek. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították