Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 25. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: STOP / hvg.hu

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

Nem csökken a Sziget-jegyek ára akkor sem, ha a gazdasági bizottság módosítójának köszönhetően 27 százalék helyett kedvezményes, 18 százalékos kulcs alá sorolják a fesztiválok belépőjegyeit.

Gerendai Károly, a Szigetet, a VOLT-ot és a Balaton Soundot szervező Sziget Kft. tulajdonosa a hvg.hu-nak nyilatkozott arról, hogy a parlament gazdasági bizottsága olyan módosítót nyújtott be, amellyel a szabadtéri zenés-táncos rendezvények, vagyis a fesztiválok belépőjegyének áfáját - a jelenlegi 27 helyett - a kedvezményes 18 százalékos áfakulcsba sorolná. Rogán Antal bizottsági elnök az áfakulcs csökkentését azzal indokolta, hogy biztosítani kell "a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok" versenyképességét.

Az idei Sziget-jegyek azonban ettől nem lesznek olcsóbbak - mondta Gerendai Károly. Nem tudják levinni a jegyek árát, hiszen már javában árusítják, és a versenyképességüket azzal nem növelnék, ha a könnyítést továbbadnák a közönségnek. A Sziget Kft. vezetője szerint a kisebb közteherrel inkább arra nyílik majd lehetőség, hogy jobb rendezvényeket szervezhessenek.

hvg.hu / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.