Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 11. 15:17, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A számokból úgy tűnik, hogy kifelé megyünk a járványból

A számokból úgy tűnik, hogy kifelé megyünk a járványból

Dr. Áldozó Tamás polgármester - szokásához híven - hétfői sajtótájékoztatóján ismertette a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyi információkat.

Mint mondta, városunkban jelenleg 26 fő esetében van érvényben karantén, ebből 25 járványügyi megfigyelés, 1 személy pedig járványügyi zárlat alatt áll. A veszélyhelyzet kezdete óta összesen 152 esetben rendelt el a hatóság karantént, melyből 126 esetben már feloldották azt.

A polgármestertől megtudtuk, továbbra sincs városunkban pozitív teszt miatt otthoni karanténban lévő koronavírusos beteg, a kórházban ellátottakról azonban nem kaphat hivatalos információt.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, mind az Egyesített Szociális Intézményhez, mind pedig az Egészségügyi Alapellátási Intézethez továbbra is érkeznek a védőeszközök.

Nőtt az óvodák és bölcsődék iránti igény is az elmúlt héten, míg április közepén 12 óvodás ellátását biztosította a város, most 133 gyermekét - mondta a polgármester hozzátéve, az önkormányzat a kisgyermekek ellátásával és felügyeletével is segíteni kívánja a családokat, hogy a szülők vissza tudjanak menni dolgozni a munkahelyükre. A Várkertfürdő és az Esterházy-kastély megnyitását május végére tervezik - derült ki a sajtótájékoztatón.

Áldozó Tamás újságírói kérdésre válaszolva elmondta, információi szerint a SOTE által végzett komplex, átfertőzöttséget vizsgáló szűréseket a kormányhivatal koordinálásával a múlt héten megtartották városunkban, a szűrésre 72 személyt vártak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.