Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 27. 09:19, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A strandolók biztonságáért

A strandolók biztonságáért

A pápai rendőrök bűnmegelőzési tanácsokat adtak a városi fürdőbe érkezőknek.

A Pápai Rendőrkapitányság prevenciós munkatársa – diákjárőrök közreműködésével – 2018. július 26-án délelőtt bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványokat adtak át a városi strandra érkező vendégek számára. A biztonságos strandolás érdekében az alábbiakra hívták fel a fürdőzők figyelmét:

  • Vízpartra csak a legszükségesebb értékeit vigye magával és éljen az értékmegőrző nyújtotta biztonsággal! A parton hagyott értékeket ne hagyja őrizetlenül, célszerű, ha valaki mindig marad a csomagok mellett.
  • Mindig győződjön meg arról, hogy leparkolt autóját bezárta-e. Az oldalablakokat és a tetőablakokat se hagyja nyitva! Az autóban ne hagyjon értéket!
  • Amennyiben szervezett úton szeretne részt venni, utazása megszervezése során leinformálható, ismert utazási irodát válaszon és rendelkezzen megfelelő biztosítással! Csak intézményeknél (pl. bank, utazási iroda, pénzváltó) váltson valutát, kerülje az utcán Önt erre csábító magánszemélyeket, még akkor is, ha árfolyamuk kedvezőbb!
  • Nyaralása alatt kérje meg egy megbízható ismerősét, hogy felügyeljen házára, lakására a távolléte alatt. Ne verje nagydobra, hogy nyaralni megy és a nyaralás alatt se tegyen közzé olyan fotókat, bejegyzéseket az interneten, amiből kikövetkeztethető, hogy otthona üresen áll.
  • A lakásból való távozás előtt az ajtókat, ablakokat zárja be! Amennyiben teheti, védje otthonát riasztó berendezéssel! Lakáskulcsot lábtörlő alá, virágcserépbe stb. még rövid időre se tegyen!

A délelőtt folyamán a diákjárőrök a gépkocsi feltörések megelőzése érdekében a parkolóban várakozó gépkocsik szélvédőjén is tájékoztatót helyeztek el, amelyben arra figyelmeztettek, hogy az autók utasterében hagyott értékek nincsenek biztonságban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.