Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Augusztus 27. 16:42, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

A skóciai püspökök a hagyományos házasság védelméért küzdenek

A skóciai püspökök a hagyományos házasság védelméért küzdenek

A skóciai püspökök új kezdeményezést terjesztettek elő az azonos neműek házasságával kapcsolatos vitában.

A kezdeményezést a skót püspöki konferencia vasárnap hirdette meg. A püspökök lelkipásztori levelét, amelyben a házasságot egy férfi és egy nő szövetségeként értelmezik, az ország ötszáz katolikus templomában olvasták fel. Ezzel tiltakozik az egyház a kormány által bejelentett törvénytervezet ellen, amely 2015-től lehetővé tenné az azonos neműek házasságát - írta a Vatican Insider című internetes lap.
"Megragadjuk az alkalmat, hogy megköszönjük a házasság védelmében nyújtott támogatásotokat, és reméljük, továbbra is tenni fogtok az újraértelmezés ellen. A házasság egy férfi és egy nő egyedülálló, életre szóló egysége" – áll a püspökök üzenetében, amelyet Keith O’Brien bíboros, Edinburgh érseke, a püspöki kar elnöke írt alá.
"Már korábban is kifejeztük mély csalódottságunkat azzal kapcsolatban, hogy a skót kormány úgy döntött, újraértelmezi a házasságot, és törvényesíti az azonos neműek házasságát" – emlékeztettek a püspökök.
Kifejtették: "Az egyház tanítása a házasságról egyértelmű, és nem helyes, hogy a kormányok, a politikusok vagy a parlamentek azt keresik, miként változtathatnák meg vagy rombolhatnák le ezt a valóságot".
A bíboros bejelentette a Házasság és Család Nemzeti Bizottságának felállítását, amely "a házasság valódi természetét hivatott elősegíteni", és amely felvértezi a családokat arra, hogy megerősítsék és támogassák a házasság intézményét.

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/homepage/world-news/detail/articolo/scozia-scotland-chiesa-church-17628/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.